Share

Als voorbereiding op het Olympisch kwalificatietornooi van begin maart 2016 in Rotterdam en Den Haag heeft bondscoach Arjan van der Laan zijn selektie bekendgemaakt voor de twee oefeninterlands in het Turkse Belek tegen Denemarken. Opvallende naam in de 25-koppige selektie is de 21-jarige Jackie Groenen, die lange tijd in beeld was bij de Belgian Red Flames.

Jackie Groenen speelde zelfs een oefenwedstrijd mee met de Belgische U19 in Tubeke maar uiteindelijk bekwam ze van de Wereldvoetbalbond FIFA niet de mogelijkheid om voor België, waar ze officieel ook geboren is, uit te komen. Het betekent meteen de eerste selektie voor de Oranje Leeuwinnen voor Jackie Groenen.

Een beeld dat we niet meer zullen zien. Jackie Groenen in het shirt van de Belgian Red Flames U19 een doelpunt vierend met Jassina Blom (rechts) en Elke Van Gorp (links). Foto - David Catry

Een beeld dat we niet meer zullen zien. Jackie Groenen in het shirt van de Belgian Red Flames U19 een doelpunt vierend met Jassina Blom (rechts) en Elke Van Gorp (links). Foto – David Catry

Nederland speelt op vrijdag 22 januari en maandag 25 januari 2016 in Belek tegen Denemarken, een tegenstander van de Belgian Red Flames begin maart 2016 in groep A op de Algarve Cup in Portugal.

Dit is de volledige Nederlandse selektie voor de stage en de oefenduels van Nederland in Turkije:

Eshly Bakker (Ajax), Lineth Beerensteijn (ADO Den Haag), Mandy van den Berg (momenteel zonder club), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier, Frankrijk), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal Ladies, Engeland), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (1.FFC Frankfurt, Duitsland), Claudia van den Heiligenberg (FF USV Jena, Duitsland), Dominique Janssen (Arsenal Ladies, Engeland), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard, Zweden), Manon Melis (Seattle Reign FC, Verenigde Staten), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München, Duitsland), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (FC Linköping, Zweden), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK, Noorwegen), Marieke Ubachs (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal Ladies, Engeland), en Kelly Zeeman (Ajax).

Ook nog melden dat het Olympisch kwalificatietornooi van start gaat in Den Haag en Rotterdam op woensdag 2 maart 2016 met de duels Nederland – Zwitserland (Kyocera Stadion, Den Haag) en Noorwegen – Zweden (Woudestein, Rotterdam). De aftrap van alle wedstrijden van dat Olympisch kwalificatietornooi is om 19u30.

Luister naar Ada Hegerberg en Lotta Schelin (allebei in Frankrijk uitkomend voor Lyon) over het duel Noorwegen – Zweden in Rotterdam:

Luister ook naar Lara Dickenmann (VfL Wolfsburg en Zwitserland) over de droom voor 2016:

Share