Share

Engeland, de tegenstander van de Belgian Red Flames op vrijdag 8 april 2016 in de EK-kwalificatie richting Nederland 2017, speelt begin maart een voorbereidingstornooi tegen de toplanden van de wereld. Tegenstanders zijn wereldkampioen Verenigde Staten, Europees kampioen Duitsland en Frankrijk, kwartfinalist op het voorbije WK en organisator van het WK 2019.

Het tornooi zal in Florida en Tennessee plaatsvinden onder de noemer ‘She Believes Cup’ en dat op drie lokaties: in Tampa, in Nashville en in Boca Raton op donderdag 3, zondag 6 en woensdag 9 maart 2016.

Voor Engeland is dit de voorbereiding op het duel met de Belgian Red Flames van begin april 2016. Het Belgische nationale vrouwenteam trekt begin maart 2016 naar de Algarve Cup in Portugal waar het in groep A zal spelen tegen Canada, Denemarken en Ijsland waarna nog een duel voor het eindklassement volgt.

Nog melden dat de Verenigde Staten net voor aanvang van dit lucratief tornooi hun kwalificatie voor de Olympische Spelen in de zone CONCACAF 2016 zullen hebben gespeeld. Die wedstrijden vinden tussen 10 en 21 februari 2016 plaats.

Dit is het volledige programma van dit voorbereidingstornooi:

Donderdag 3 maart 2016 in Tampa (Raymond James Stadium):
Duitsland – Frankrijk;
Verenigde Staten – ENGELAND;

Zondag 6 maart 2016 in Nashville (Nissan Stadium):
Frankrijk – ENGELAND;
Verenigde Staten – Duitsland;

Woensdag 9 maart 2016 in Boca Raton (FAU Stadium):

Duitsland – ENGELAND;
Verenigde Staten – Frankrijk.

Share