Share

Chili, het gastland van de Copa America Feminina 2018, heeft zich op zondag 22 april 2018 voor het eerst geplaatst voor een WK Vrouwenvoetbal! Zo komt er al zeker een debutant aan de aftrap van het 8ste WK Vrouwenvoetbal in de zomer van 2019 in Frankrijk!

18.000 toeschouwers waren er naar het Estadio La Portada in La Serena gekomen voor de beslissende wedstrijd van Chili tegen Argentinië. Het werd een eenvoudige overwinning voor de thuisploeg dankzij doelpunten van Camila Sáez (1-0, 9de minuut), Maryorie Hernández (2-0, 24ste minuut), een owngoal van Agustina Barroso Basualdo (3-0, 41ste minuut) en een doelpunt in de toegevoegde tijd van Francisca Lara (4-0, 90ste + 2′ minuut). Chili sprong dankzij de overwinning over Argentinië naar de 2de plaats in de eindstand van de finalegroep die gewonnen werd door Brazilië met het maximum van 9 punten op 9. Brazilië won immers op de slotdag ook nog tegen Colombia met 3-0 dankzij een dubbel van Mônica (30ste en 71ste minuut) met tussen in een onwgoal van Isabella Echeverri (45ste + 2′ minuut). Brazilië is zo ook voor de 3de keer op rij en voor de 7de keer in totaal kampioen van Zuid-Amerika! Argentinië krijgt later dit jaar nog de kans om via een barragewedstrijd tegen een team uit de Concacaf-zone zich als derde land uit Zuid-Amerika voor het WK 2019 in Frankrijk te plaatsen! Colombia is er na de eerste 2 deelnames in 2011 en 2015 volgend jaar niet bij!

Bekijk de video met de goals in Chili – Argentinië met dank aan Conmebol:


Bekijk ook de goals uit Brazilië – Colombia dankzij CBF TV:

Deze landen nemen al zeker deel aan het WK 2019 in Frankrijk: China, Thailand, Australië, Japan, Zuid-Korea, Brazilië, debutant Chili en gastland Frankrijk! De Belgian Red Flames spelen hun volgende duel richting het WK 2019 in Frankrijk op zondag 10 juni 2018 in Chisinau tegen Moldavië!

U kan alles rond de Copa America Feminina 2018 herbekijken via:
Website Commebol.com
en via:
Twitter CAFemChile2018

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share