Share

Op de 19de speeldag in de Franse D1 Féminine heeft Lille OSC, het team van Belgian Red Flames Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere, een flinke stap richting het behoud op het hoogste niveau gezet door thuis met het kleinste verschil te winnen tegen En Avant Guingamp.

Handjes schudden voor de aftrap van Lille OSC – EA Guingamp op het Complexe Sportif de Luchin in Camphin-en-Pévèle vlakbij de Belgische grens! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Terwijl leider Olympique Lyonnais de Franse eer verdedigde in de UEFA Women’s Champions League op bezoek bij Manchester City (het werd 0-0 in de heenwedstrijd van de halve finale) werd op zondag 22 april 2018 de 19de speeldag in de Franse D1 Féminine afgewerkt. Op het programma ook een belangrijk duel voor Rijsel, het team van het Belgische trio Coutereels-Coryn-Demeyere, dat thuis met En Avant Guingemp een rechtstreekse concurrent in de strijd voor het behoud op het hoogste niveau ontving.

Rachel Saïdi (Lille OSC) probeert zich te ontdoen van Adelie Fourre (8) en de Kameroense Claudine Falonne Meffometou Tcheno (allebei EA Guingamp)! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Op het vlak aan de Belgisch-Franse grens gelegen Complexe Sportif de Luchin in Camphin-en-Pévèle waren beide teams heel lang aan mekaar gewaagd. Het werd ondanks de warmte een felbevochten duel met strijd voor elke bal en elke meter. In de eerste helft kwam Rijsel met kansjes voor Kenza Dali (redding doelvrouw Durand) en Silke Demeyere (schot over doel) het best uit de startblokken maar het was het team van coach Sarah M’Barek dat de beste kansen kreeg maar de thuisploeg hield stand via tussenkomsten van Jessica Lernon en doelvrouw Elisa Launay en had het geluk aan haar zijde toen de Nigeriaanse Desire Oparanozie met het hoofd de lat trof.

Julie Debever (EA Guingamp) in duel met Ouleymata Sarr (Lille OSC)! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Even over het uur trapte captain Marine Pervier voor de bezoekers een vrije trap tegen de paal (62ste minuut). Zeven minuten voor tijd viel het beslissende doelpunt in het voordeel van de thuisploeg. Kenza Dali nam de hoekschop vanop rechts, Ouleymata Sarr verlengde met het hoofd en de mee opgerukte rechtsachter Jessica Lernon trapte de bal van dichtbij tegen de touwen (1-0, 83ste minuut).

Vreugde bij Lille OSC na het winnen van deze wedstrijd voor het behoud! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Rijsel had voor de 5de keer dit seizoen in de competitie gewonnen en het sprong in de stand over En Avant Guingamp naar de 7de plaats. Het telt 4 punten voorsprong op Rodez, dat als 11de in de stand momenteel op de eerste degradatieplaats staat.

Bekijk de samenvatting van dit duel dankzij FFF TV:

In de andere wedstrijden van deze 19de speeldag noteerden we 3 puntendelingen namelijk tussen Boredaux en Montpellier, het team van de Belgische Gouden Schoen Janice Cayman die de volledige wedstrijd speelde (0-0), tussen Soyaux en Paris FC (1-1) en tussen Albi en Rodez (1-1). Alleen PSG, voorlopig nog altijd zonder Davinia Vanmechelen in de basis, haalde in het Stade Jean Bouin dit keer thuis tegen Olympique de Marseille wel flink uit. Het werd daar 4-0 na een dubbel (waaronder een strafschop) van Marie-Antoinette Katoto en goals van Kadidiatou Diani en van de Spaanse Jessica Hermoso!

U kan alle goals van deze speeldag bekijken dankzij FFF TV:

Dit waren alle uitslagen van de 19de speeldag in de Franse D1 Féminine op zondag 22 april 2018:
PSG – Marseille 4-0;
Bordeaux – Montpellier 0-0;
Soyaux – Paris FC 1-1;
Albi – Rodez 1-1;
Lille OSC – EA Guingamp 1-0;

Het laatste duel tussen Fleury en Lyon wordt pas op woensdag 2 mei 2018 gespeeld! De andere inhaalwedstrijd tussen PSG en Fleury staat op zaterdag 28 april 2018 op het programma.

Dit is de stand na 19 speeldagen:
1. Lyon 18-54 (88-4);
2. PSG 18-46 (51-11);
3. Montpellier 19-44 (57-21);
4. Paris FC 19-23 (28-36);
5. Bordeaux 19-22 (18-29);
6. Soyaux 19-21 (17-32);
7. Lille OSC 19-20 (21-42);
8. EA Guingamp 19-19 (16-31);
9. Fleury 17-18 (17-35);
10.Albi 19-17 (10-33);
11.Rodez 19-16 (18-45);
12.Marseille 19-12 (16-38);

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond Lille – Guingamp via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share