Share

Op de 26ste speeldag viel het doek over het seizoen in de eerste klasse 2017-18. De vraag was enkel nog wie samen met DVC Eva’s Tienen zou degraderen naar de tweede klasse. En er was ook het afscheid van enkele trainers en speelsters bij hun clubs of van het vrouwenvoetbal!

FWS Woluwe en KFC Wuustwezel speelden op de slotdag tegen mekaar! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Wat de degradatie betreft moest je in Woluwe zijn want de uitslag daar van Wuustwezel zou bepalen of ook de andere duels nog van nut waren of niet. Wuustwezel probeerde zich te handhaven in eerste klasse maar kort voor de rust moest het Woluwe toch op voorsprong laten klimmen via Lies Tambeur (1-0, 42ste minuut). Nog voor het uur sloeg het echter terug toen Gitte Vanwesenbeeck met een kopbal de gelijkmaker lukte na een hoekschop van Marieke Peeters (1-1, 56ste minuut). Wuustwezel leek even overeind te klauteren maar dan kon Lies Tambeur na een voorzet vanop links met het hoofd de 2-1 binnenkoppen (72ste minuut). In het slot viel de beslissing toen de ingevallen Wasana Singharach, van Thaise origine, de 3-1 tegen de netten trapte (86ste minuut). De afscheidnemende Bénédicte Rifflart trapte vervolgens nog een strafschop over het doel (88ste minuut) maar nauwelijks enkele ogenblikken later werd die misser in de vergeethoek getrapt door Lynn Senaeve die met een knappe poging vanop rechts een orgelpunt zette op een al bij al geslaagd seizoen voor de thuisploeg (4-1, 89ste minuut). FWS Woluwe kon afscheid nemen van het seizoen met een feestje, Wuustwezel bleef ontgoocheld achter met een degradatie naar tweede klasse!

Na de wedstrijd vierde FWS Woluwe het afscheid van Bénédicte Rifflart! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Svelta Melsele, dat met 2-0 verloor op bezoek bij SV Zulte Waregem, was dus gered en ook Massenhoven, dat een puntje haalde op bezoek bij SC Eendracht Aalst (1-1) moest niet langer vrezen!

Kampioen Kontich deelde thuis de punten met het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat vorig seizoen nog kampioen was geworden in de eerste klasse! Het werd 2-2.

USGTH Ladies sloten het seizoen af met een overwinning als afscheid voor coach Romuald Gorniak! Foto – (c) USGTH Ladies

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage won op bezoek bij VC Moldavo, waar Stéphanie Van Gils afscheid nam van het voetbal, met het kleinste verschil. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de toegevoegde tijd na een knap schot van Jeanne Pigeon (0-1, 90ste + 2′ minuut). Zo kon trainer Romuald Gorniak na bijna 5 seizoenen aan het roer afscheid nemen met een overwinning. Dochter Laura Gorniak eindigde het seizoen als topschutster in de eerste klasse met 26 goals!

Tenslotte waren er ook nog thuisoverwinningen voor Tongeren tegen Eva’s Tienen (4-0) en voor het beloftenteam van Standard thuis tegen Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem (2-0).

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 26ste en laatste speeldag:

SC E. Aalst – Massenhoven 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 13′ Goya Kempen 0-1, 78′ Anke Vanhooren 1-1.

SV Zulte Waregem – Svelta Melsele 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 76′ Amelie Verbeke 1-0, 89′ Anne-Lore Scherrens 2-0.

Kontich – KAA Gent Ladies B 2-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: 3′ Summer Rogiers 0-1, 17′ Lucinda Michez 1-1, 30′ Kim De Wambersie 2-1, 52′ Chiara Steyvers 2-2.

FWS Woluwe – Wuustwezel 4-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 42′ Lies Tambeur 1-0, 56′ Gitte Vanwesenbeeck 1-1, 72′ Lies Tambeur 2-1, 86′ Singharach Wasana 3-1, 89′ Lynn Senaeve 4-1.
Bijzonderheid: 88′ Bénédicte Rifflart trapt strafschop over bij een stand van 3-1!

VC Moldavo – USGTH 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90′ + 2′ Jeanne Pigeon 0-1.

Standard B – FW Diksmuide-Merkem 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 26′ Stephanie Pirotte 1-0, 41′ Magali Dinon 2-0 op strafschop.

Tongeren – DVC Eva’s Tienen 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 44′ Lorène Martin 1-0, 47′ Sara Di Matteo 2-0, 51′ Lorène Martin 3-0, 59′ Isabelle Ebhodaghe 4-0.

Dit is de eindstand in eerste klasse na 26 speeldagen:
1. Kontich 26-56 (69-39) (17+);
2. FWS Woluwe 26-52 (56-28) (17+);
3. USGTH 26-46 (63-44) (13+);
4. SV Zulte Waregem 26-43 (49-41) (11+);
5. VC Moldavo 26-41 (39-45) (13+);
6. Tongeren DV 26-41 (38-37) (12+);
7. SC E. Aalst 26-40 (58-40) (12+);
8. KAA Gent Ladies B 26-39 (44-40) (11+);
9. Standard B 26-37 (47-38) (10+);
10.FW Diksmuide-Merkem 26-36 (43-48) (11+);
11.Massenhoven 26-28 (34-30) (7+);
12.Svelta Melsele 26-26 (44-52) (7+);
13.Wuustwezel 26-25 (44-60) (7+);
14.DVC Eva’s Tienen 26-6 (15-101) (1+);

Topscorers:

26 goals:
Laura Gorniak (USGTH);

16 goals:
Chiara Wielockx (Kontich), Rebecca Degenaers (Svelta Melsele);

15 goals:
Kim De Wambersie (Kontich), Anke De Vos (SV Zulte Waregem), Stéphanie Van Gils (VC Moldavo), Evy De Smedt (SC E. Aalst);

14 goals:
Audrey Demoustier (FWS Woluwe), Lynn Senaeve (FWS Woluwe);

13 goals:
Gitte Vanwesenbeeck (KFC Wuustwezel);

11 goals:
Isabelle Ebhodaghe (Tongeren DV), Anke Vanhooren (SC E. Aalst), Debbie Decoene (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem);

9 goals:
Anaïs Autem (USGTH), Megane Lerinckx (SC E. Aalst), Tinne Van den Bergh (KFC Wuustwezel);

8 goals:
Lies Tambeur (FWS Woluwe), Laura Delheye (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Laure De Wolf (Massenhoven);

7 goals:
Marie Bougard (Standard B), Kaily Dhondt (Svelta Melsele), Lotte Kerkhove (KFC Wuustwezel), Lorène Martin (Tongeren DV);

6 goals:
Stefanie Van Broeck (Kontich), Joke Verelst (Kontich), Jana Simons (FWS Woluwe), Charlien Ver Eecke (SV Zulte Waregem), Amelie Verbeke (SV Zulte Waregem), Elisa Florio (Tongeren DV), Sofie Huyghebaert (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Laurence Alderweireldt (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Bo Schepkens (VC Moldavo), Selina Gijsbrechts (Massenhoven), Joni Vanrompay (Massenhoven), Valentine Hannecart (Standard B), Margaux Eymael (DVC Eva’s Tienen);

5 goals:
Sarah Van Haute (Kontich), Maren Sempels (Kontich), Sandy Bourtembourg (FWS Woluwe), Noa Delhaye (SV Zulte Waregem), Bieke Deman (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Magali Dinon (Standard B), Morgane Aelen (Standard B), Summer Rogiers (KAA Gent Ladies B), Chiara Steyvers (KAA Gent Ladies B), Dorien Debacker (KFC Wuustwezel);

4 goals:
Annelies Van Den Bergh (Kontich), Julie Challe (USGTH), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Esther Buabadi (Svelta Melsele), Jolien Dierckx (Svelta Melsele), Lieselot De Bruyn (Svelta Melsele), Stephanie Van Elsen (VC Moldavo), Merel Groenen (VC Moldavo), Nina Vindevoghel (SC E. Aalst), Laurence Marchal (SC E. Aalst), Mizzy Raskin (DVC Eva’s Tienen), Valerie Schuilen (Standard B), Caroliena Wolters (Standard B), Welma Fon (Standard B), Romy Camps (KAA Gent Ladies B),

3 goals:
Lucinda Michez (Kontich), Jolien Belmans (Kontich), Manon Leclercq (USGTH), Eleen Kimps (Tongeren DV), Nikita Smet (Svelta Melsele), Julie Adriaensen (VC Moldavo), Goya Kempen (Massenhoven), Stien Voorspoels (Massenhoven), Francesca Van Oudheusden (SC E. Aalst), Marijke Callebaut (SC E. Aalst), Karlijn Lycke (DVC Eva’s Tienen), Lea Cordier (Standard B), Stephanie Pirotte (Standard B), Jella Lauwens (KAA Gent Ladies B), Jenna Van De Keere (KAA Gent Ladies B),

2 goals:
Inge Firlefijn (Kontich), Charlotte Andries (Kontich), Jeanne Pigeon (USGTH), Yasmina Benabid (USGTH), Séverine Staumont (USGTH), Céline Cornez (USGTH), Megane Vos (USGTH), Jolien Badie (SV Zulte Waregem), Allison Verhoeven (SV Zulte Waregem), Liselore Carlier (SV Zulte Waregem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Emmy Donné (Tongeren DV), Silke Sneyers (Tongeren DV), Femke Van Britsom (Svelta Melsele), Charlotte Van de Vyvere (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Justine Deweerdt (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Jacqueline Van Velthoven (VC Moldavo), Larissa Van Gils (VC Moldavo), Jolien Van Dijck (Massenhoven), Jolien Baeten (Massenhoven), Eline Nys (Massenhoven), Lisa Jacobs (SC E. Aalst), Marijke Philips (SC E. Aalst), Marieke Peeters (KFC Wuustwezel), Ilona Beyers (KFC Wuustwezel), Tine Van Roie (KFC Wuustwezel), Sanne Schoenmakers (Standard B), Elena Dhont (KAA Gent Ladies B), Ella Vierendeels (KAA Gent Ladies B), Jolien Martens (KAA Gent Ladies B), Geena-Lisa Buyle (KAA Gent Ladies B),

1 goal:
Annelies Van Loock (Kontich), Lisa Verbraeken (Kontich), Soraia Matos Martins (FWS Woluwe), Sheila Broos (FWS Woluwe), Shayna Raekelboom (FWS Woluwe), Tess Karihisarli (FWS Woluwe), Lien Haverals (FWS Woluwe), Sien Van Liefferinge (FWS Woluwe), Julie Van Geysel (FWS Woluwe), Wasana Singharach (FWS Woluwe), Elodie Hansenne (USGTH), Emilie Watripont (USGTH), Lisa Despret (USGTH), Amandine Cauchie (USGTH), Léa Liénard (USGTH), Pauline Bouttieau (USGTH), Athina Vercaemer (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Lea Van De Velde (SV Zulte Waregem), Lisa Capiau (SV Zulte Waregem), Gaëlle Vozza (Tongeren DV), Evita Vanlangenaeker (Tongeren DV), Ilke Plaisier (Tongeren DV), Jacqueline Broux (Tongeren DV), Emilie Denoz (Tongeren DV), Sara Di Matteo (Tongeren DV), Elke Van Driessche (Svelta Melsele), Lena Baert (Svelta Melsele), Elfriede Notebaert (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Jolien Lins (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Cleo Mus (Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem), Zoe Poorters (VC Moldavo), Tessa Willekens (VC Moldavo), Laura Janssen (VC Moldavo), Yanice Van den Keybus (Massenhoven), Celien Govarts (Massenhoven), Isabel Scevenels (SC E. Aalst), Tiana Andries (SC E. Aalst), Noa Galle (SC E. Aalst), Lieselot De Kegel (SC E. Aalst), Frea De Keyzer (DVC Eva’s Tienen), Nicoline Van Driessche (DVC Eva’s Tienen), Emilie Aertsen (KFC Wuustwezel), Petra Roebben (KFC Wuustwezel), Stefanie Van Ginderen (KFC Wuustwezel), Lisa Verhoeven (Standard B), Zoe Van Eynde (Standard B), Jasmine Verbruggen (Standard B), Sloane Georges (Standard B), Constance Brackman (Standard B), Tine Blomme (KAA Gent Ladies B), Anaïs Bey-Temsamani (KAA Gent Ladies B), Sylvana Tieleman (KAA Gent Ladies B), Febe Poppe (KAA Gent Ladies B), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies B), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies B), Alessia Mieras (KAA Gent Ladies B), Ching Yan (KAA Gent Ladies B);

Forfaitgoals:
KAA Gent Ladies B (5); USGTH (5 waaronder 1 gescoord door Laura Gorniak die bleef tellen);

Owngoals:
FWS Woluwe (3), USGTH (1), SV Zulte Waregem (1), Tongeren DV (1), Svelta Melsele (1), SC E. Aalst (1), KFC Wuustwezel (1). KAA Gent Ladies B (3).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share