Share

Ze stopte een strafschop van Dzsenifer Marozsan en zorgde ook nog voor enkele knappe reddingen. De Chileense doelvrouw Christiane Endler, recent nog gekozen tot beste keepster in de Copa America Feminina 2018, hield PSG helemaal overeind tegen kersvers Frans landskampioen Olympique Lyonnais!

Het Stade Municipal Georges Lefèvre in Saint-Germain-en-Laye was met 1.440 toeschouwers volzet voor de topaffiche op de 21ste speeldag van de D1 Féminine tussen PSG en Lyon. De bezoekers inmiddels al voor de 12de keer op rij Frans landskampioen zette in de eerste helft druk op de thuisploeg en domineerde maar het kwam niet tot scoren. Christiane Endler redde pogingen van Ada Hegerberg (8ste minuut en 11de minuut), Wendie Renard (29ste minuut) en opnieuw Ada Hegerberg (27ste minuut) om de nul op het bord te houden. Aanvallend maakte PSG in de eerste helft niets klaar!

Zelfs een topper als Dzsenifer Marozsan mist wel eens een strafschop! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Na de rust kwam PSG, nog altijd zonder Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen die voorlopig bij de U19 van de club verder ervaring opdoet, beter in de wedstrijd maar de pogingen na het uur van Marie-Laure Delie en Jennifer Hermoso waren te zwak om Sarah Bouhaddi te verontrusten. Lyon probeerde het o.a. met een schot van Amel Majri maar zonder succes tot Grace Geyoro in de 70ste minuut aan de linkerkant van de zestien Ada Hegerberg duidelijk onderuit haalde. Geen twijfel mogelijk! Strafschop! Zo besliste ook scheidsrechter van dienst Victoria Beyer. Dzsenifer Marozsan zette zich achter de bal maar het schot van de recent nog tot beste speelster van de D1 Féminine gekozen Duitse international naar de rechterbenedenkant van het doel was iets te zwak om de attente Christiane Endler te kloppen! Het bleef zo in deze Franse topaffiche met nog 20 minuten te spelen 0-0!

Acht minuten later zorgde de ingevallen Kadidiatou Diani dan op snelheid voor gevaar op rechts maar Sarah Bouhaddi kon de bal nog deviëren (78ste minuut). Zeven minuten voor tijd mocht Andrine Hegerberg eindelijk op het veld komen om haar zus Ada aan de overkant partij te geven. Ze liet zich bijna meteen opmerken met een schot van net buiten het strafschopgebied met rechts dat maar net naast ging! Het was echter de avond van Christiane Endler die in het slot met een knappe dubbele redding ook nog de ingevallen Camille Abily van het winnende doelpunt hield. Lyon is dan wel opnieuw de kampioen in het Franse vrouwenvoetbal. Het zal dit keer net met het maximum van de punten zijn. Het 0-0-gelijkspel in de competitie is een opsteker voor PSG in het vooruitzicht van de finale van de Franse beker op donderdag 31 mei 2018 in Straatsburg. Het behaalde punt verzekerde PSG zo goed als zeker van het tweede Franse ticket voor de UEFA Women’s Champions League voor de verplaatsing op de laatste speeldag naar Soyaux!

PSG en Lyon ontmoeten elkaar opnieuw in de Franse bekerfinale 2018! Foto – (c) FFF/Coupe de France Féminine

D1 Féminine 2017-18 – 21ste speeldag:
PSG – Lyon 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.
Bijzonderheid: 70′ Christiane Endler (PSG) stopt strafschop van Dzsenifer Marozsan (Lyon).

De stand bovenaan na dit duel in de D1 Féminine:
1. Lyon 21-61 (98-5);
2. PSG 21-53 (56-13);
3. Montpellier 20-47 (58-21);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share