Share

VfL Wolfsburg heeft op zaterdag 19 mei 2018 voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in zes jaar in Keulen de Duitse beker in het vrouwenvoetbal gewonnen. Belgian Red Flame Tessa Wullaert mag een derde Duitse beker op haar erelijst bijschrijven maar haar rol in de finale bleef jammer genoeg en een beetje onbegrijpelijk eigenlijk beperkt tot een bankzittersplaats en lang opwarmen langs de lijn.

Voor Belgian Red Flame Tessa Wullaert bleef het bij een beetje opwarmen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het was een droomaffiche tussen de nummers 1 en 2 in de Duitse vrouwelijke Bundesliga maar VfL Wolfsburg – Bayern München werd uiteindelijk voor 17.692 toeschouwers in het stadion een finale zonder doelpunten waarin de doelvrouwen de hoofdrol opeisten. Almuth Schult van VfL Wolfsburg hield in de eerste helft pogingen van de Zweedse Fridolina Rolfö, van de Oostenrijkse Carina Wenninger en van Nicole Rosler uit haar doel. Aan de overkant was de Oostenrijkse Manuela Zinsberger, de beste doelvrouw op het EK 2017, attent bij kansen voor Caroline Graham Hansen, de Poolse Ewa Pajor en ze kreeg ook nog de hulp van Kristin Demann toen Claudia Neto net voor het einde van de reguliere speeltijd Pernille Harder alleen richting doel stuurde maar de Deense nog opzij speelde in plaats van zelf te schieten.

Almuth Shult (VfL Wolfsburg) is hier eerder op de bal dan Nicole Rolser (Bayern München). Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het werd dus een wedstrijd met verlengingen waarin ook nog kansen vielen maar doelpunten kwamen er niet. Belgian Red Flame Tessa Wullaert, maker van het allereerste doelpunt in deze campagne op bezoek bij Union Berlin en de voorbije weken in een goeie vorm maar aan het einde van dit seizoen vertrekkend bij de club, had hierin zeker nog een rol kunnen spelen maar ze kreeg van haar coach Stephan Lerch de kans niet om dat te tonen. Het werden dus uiteindelijk strafschoppen en ook hier stopten beide keepers 2 pogingen van elk team terwijl Kristin Demann voor Bayern München de lat trof. De Noorse Caroline Graham Hansen hield daarna het hoofd koel en zette bij de beslissende poging Manuela Zinsberger op het verkeerde been zodat het 3-2 werd en VfL Wolfsburg voor het vierde jaar op rij de beker veroverde en zo nog altijd kans maakt op de triple (titel, beker en UWCL) als het nu donderdag 24 mei 2018 in Kiev titelverdediger Olympique Lyonnais in de finale van de UEFA Women’s Champions League verslaat!

Caroline Graham Hansen heeft de beslissende strafschop gescoord! Lena Goessling op de achtergrond, Pernille Harder en Zsanett Jakabfi barsten in vreugde uit! Foto (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

DFB-Pokal der Frauen – Finale – Rhein Energie Stadion Keulen, zaterdag 19 mei 2018:

VfL Wolfsburg – Bayern München 0-0 na verlengingen (strafschoppen 3-2);
Doelpunten: geen.
Strafschoppenreeks: Melanie Behringer (Almuth Schult redt), Isabel Kerschowski 1-0, Kristin Demann (onderkant lat), Zsanett Jakabfi (Manuela Zinsberger redt), Mandy Islacker 1-1, Ella McLeod (Manuela Zinsberger redt), Lucie Vonkova (Almuth Schult redt), Pernille Harder 2-1, Simone Laudehr 2-2, Caroline Graham Hansen 3-2.
Scheidsrechter: Sandra Stolz.

Manuela Zinsberger (Bayern München) was enorm ontgoocheld na de laatste strafschop! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans in Keulen:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Het was overigens niet het weekend van Bayern München want op de dag dat Prins Harry en Meghan Markle hun jawoord gaven in Windsor verloor het team van de afscheidnemende Jupp Heynckes in het Olympisch Stadion van Berlijn de mannenfinale tegen Eintracht Frankfurt (1-3) waar met Niko Kovac de toekomstige coach van de club op de bank zat! Op Wembley was een strafschopdoelpunt van Rode Duivel Eden Hazard (1-0, 22ste minuut) voldoende om Chelsea met Thibaut Courtois in het doel de FA Cup te bezorgen ten koste van Manchester United, José Mourinho en de ingevallen Romelu Lukaku!

Share