Share

Op dinsdag 19 januari 2016 stond in Marinha Grande een oefenduel op het programma tussen het vrouwenteam van Portugal, dat begin maart het gastland is van de Algarve Cup, en Polen. Portugal won deze vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt na 34 minuten wedstrijd van centrale verdediger Carole.

Bekijk het doelpunt van Carole Costa voor Portugal op video:
https://www.facebook.com/selecoesportugal/videos/1075162339189992/

De speelster die de voorbije jaren in Duitsland achtereenvolgens uitkwam voor SGS Essen (2010-13), MSV Duisburg (2013-15) en sinds dit seizoen BV Cloppenburg reageerde het snelst toen de Poolse doelvrouw Anna Szymańska (Medyk Konin) een vrije trap van captain Cláudia Neto (Linköpings FC) losliet. Ze trapte de bal hoog in doel voor de enige goal van de wedstrijd. Portugal had met hogere cijfers kunnen winnen maar zowel Jéssica Silva voor en na de rust als de ingevallen Edite Fernandes vonden de Poolse doelvrouw nog enkele keren op hun weg terwijl Suzane Pires in het slot ook nog van dichtbij naast mikte. De Poolse kansen waren eerder schaars in dit duel.

Solange Carvalhas van RSC Anderlecht valt na 74 minuten in bij Portugal ter vervanging van Jéssica Silva. Foto - (c) TVI24

Solange Carvalhas van RSC Anderlecht valt na 74 minuten in bij Portugal ter vervanging van Jéssica Silva. Foto – (c) TVI24

Solange Carvalhas van RSC Anderlecht maakte haar debuut. Ze mocht na 74 minuten invallen op de rechterflank voor Jéssica Silva, die in het verleden bij het Zweedse Linköpings FC speelde en nu voor Clube Albergaria Mazel in Portugal uitkomt. Nu donderdag 21 januari 2016 volgt er nog een tweede oefenduel tussen beide landen in hetzelfde stadion. De Algarve Cup staat begin maart 2016 op het programma waar de Belgian Red Flames voor het eerst zullen aantreden.

Bekijk de video met de hoogtepunten van dit duel met dank aan TVI24 en FPF:

Lees nog meer over Portugal-Polen:
Website FPF

Share