Share

Op zaterdag 23 januari 2016 stond er in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal een volledige speeldag op het programma terwijl enkele clubs uit de Super League vriendschappelijke duels speelden tegen buitenlandse tegenstanders.

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
Lierse B – USGTH 5-0;
OH Leuven B – VC Dames E. Aalst 1-6;
Massenhoven – DV Famkes Merkem 1-0;
KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 4-0;
FWS Woluwe – Standard B 0-4;
Kontich – SV Zulte Waregem 1-4;
RSC Anderlecht B – Tongeren 2-0.

Standard B blijft leider met nu 37 punten uit 16 duels, KAA Gent Ladies b volgt op 3 punten en SV Zulte Waregem, dat het topduel op Kontich won, is derde op 4 van de leider. Kontich is nu vierde met 26 punten uit 16 wedstrijden en Merkem ziet op de vijfde plaats Massenhoven langszij komen met 24 punten. Onderaan laten RSC Anderlecht B en VC Dames Eendracht Aalst na hun overwinningen nu Tongeren alleen achter op de 11de plaats met 18 punten, USGTH blijft 12de op 17 punten en het ziet Lierse B waar het verloor naderbij komen tot op 2 punten met een wedstrijd minder gespeeld (dat duel op FWS Woluwe staat volgend weekend op het programma). OH Leuven B blijft laatste met 6 punten uit 16 duels.

Tweede klasse:
KFC Rapide Wezemaal – Ladies Genk B 2-1;
Wuustwezel – Club Brugge 0-2;
Dames VK Egem – E. Louwel 2-4;
Wolfsdonk Sport – Cerkelladies Brugge 3-3;
SV Zulte Waregem B – Wallonia Club Sibret 1-3;
Svelta Melsele – GFA Sinaai 5-1.

Svelta Melsele is na 14 speeldagen opnieuw alleen leider met nu 35 punten. Het deed een goeie zaak want het won zelf en het zag de eerste achtervolgers verliezen. Dames VK Egem, dat thuis verloor tegen Eendracht Louwel, volgt nu op 3 punten en Wuustwezel, dat eveneens verloor voor eigen publiek tegen Club Brugge, volgt op 7 punten. Cerkelladies Brugge is 9de met nu 11 punten uit 14 duels, SV Zulte Waregem B is 10de met 9 punten uit 14 wedstrijden. GFA Sinaai is 11de met 7 punten uit 14 duels en Wolfsdonk Sport sluit de rij met nu 6 punten uit 13 duels.

Derde klasse A:
KAA Gent Ladies C – KSK V. Zwevezele 2-2;
Lentezon Beerse – Maria-ter-Heide 0-4;
SK Staden – Strijland Gooik 2-2;
KV Mechelen – KWS Desselgem 12-0 (met 6 goals van Lenny Oerlemans voor de thuisploeg!);
KFC Merelbeke – FC Turnhout 3-0;
R. Knokke FC – KSK Beveren 2-1;
KDC Ruddervoorde – DV Famkes Merkem B 4-2.

Maria-ter-Heide blijft leider met nu 43 punten uit 16 duels, KSK Voorwaarts Zwevezele valt na het gelijkspel op KAA Gent Ladies C, terug tot op 4 punten van de leider, KV Mechelen, dat met dubbele cijfers won, is derde op 5 punten van de koploper. KAA Gent Ladies C blijft vierde met 35 punten uit 16 wedstrijden. KDC Ruddervoorde springt door de eerste overwinning in 4 maanden van de 14de naar de 11de plaats met nu 10 punten uit 16 duels! Lentezon Beerse is 12de met 9 punten uit 16 wedstrijden, KWS Desselgem, dat vandaag als eerste club in de nationale reeksen de kaap van 100 tegendoelpunten overschreed (het doelsaldo is inmiddels 27-104), is nu 13de met 8 punten uit 16 wedstrijden en DV Famkes Merkem B sluit de rij met 7 punten uit 16 wedstrijden.

Derde klasse B:
Tongeren B – RJ Arlonaise 3-0;
Aywaille – RES Couvin-Mariembourg afgelast;
FC Halveweg Zonhoven – KOVC Sterrebeek 1-0;
USGTH B – Standard C 0-0;
ASE De Chastre – JS Jamioulx 9-0;
Fémina Sp.de Charleroi – Bokrijk Sport 2-4.
Bilzen United bye.

KOVC Sterrebeek blijft ondanks de tweede nederlaag van het seizoen leider met 37 punten uit 15 duels. Halveweg Zonhoven volgt na de winst in de topper op 1 punt en ASE De Chastre volgt met een wedstrijd minder gespeeld op 3 punten van het team dat onder leiding staat van assistent-bondscoach Tamara Cassimon. Standard C volgt inmiddels net als Tongeren B op 8 punten van de leider maar Standard C heeft wel nog een wedstrijd te goed. Onderaan noteerden we winst voor Bokrijk Sport, dat nu 9de is met 13 punten uit 14 duels. Bilzen United was vrij en blijft 10de met 9 punten uit 14 wedstrijden. Aywaille, dat niet in actie kwam, blijft 11de met 8 punten uit 14 duels, Jamioulx, dat met zware cijfers verloor is 12de met 5 punten uit 14 wedstrijden en RES Couvin-Mariembourg, het enige team in de nationale reeksen dat nog niet won dit seizoen, zag zijn wedstrijd afgelast worden en blijft zo 13de en laatste met 2 punten uit 12 wedstrijden.

Voor meer over derde klasse B ga naar:
Vrouwenteam TV

En bekijk foto’s via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Uitslagen Oefenduels clubs uit de Super League:
Borussia Mönchengladbach (2de Bundesliga, Duitsland) – Standard 1-1.
Doelpunt Standard: Sanne Schoenmakers.
Alemannia Aachen (2de Bundesliga Duitsland) – RSC Anderlecht 1-5.
Doelpunten RSC Anderlecht: Solange Carvalhas 2, Pauline Crammer 2, Justine Blave 1.
KAA Gent – FC Metz (D2 Féminine, Frankrijk) 2-3.
Doelpunten KAA Gent: Elena Dhont en Bieke Vandenbussche.
Ladies Genk – Barendrecht (Ned) 0-0.

PS: Nu woensdag 27 januari 2016 staat de eerste kwartfinale in de Beker van België op het programma tussen KSK Heist en K. Massenhoven VC. De aftrap is om 19u30.

Share