Share

Wereldkampioen de Verenigde Staten heeft in aanloop naar het Olympisch kwalificatietornooi voor Rio 2016 op zaterdag 23 januari 2016 in een vriendschappelijk duel in San Diego met 5-0 gewonnen tegen Ierland. Nieuw-Zeeland heeft zich ondertussen als 7de land geplaatst voor de Olympische Spelen 2016!

In de laatste test voor de VS richting het Olympisch kwalificatietornooi voor Rio 2016 in de CONCACAF-zone scoorde Carli Lloyd, de FIFA Women’s Player of the Year 2015, net als in de finale van het WK drie doelpunten. Alex Morgan fleurde dan weer haar 100ste cap voor de VS op met haar 57ste interlanddoelpunt. Daarnaast was er ook nog een goal voor de 17-jarige debutante Mallory Pugh. Ierland bereidde zich verder voor op de EK-kwalificatie waarbij het in groep 2 uitkomt tegen Spanje, Finland, Portugal en Montenegro.

Bekijk de hoogtepunten van Verenigde Staten – Ierland:

In die groep stond overigens op zondag 24 januari 2016 het eerste EK-kwalificatieduel van het kalenderjaar 2016 op het programma in Petrovac tussen Montenegro en Spanje. De bezoekers haalden het met 0-7 dankzij een dubbel van Vicky Losada (0-1, 15de en 0-4, 62ste minuut) en goals van Veronica Boquete (0-2, 22ste minuut), Alexia Putellas (0-3, 42ste minuut op strafschop), Jennifer Hermoso (0-5, 69ste minuut), Amanda Sampedro (0-6, 74ste minuut) en Virginia Torrecilla (0-7, 77ste minuut). In de stand blijft Spanje leider met 12 punten uit 4 duels, Finland volgt als tweede met 6 punten uit 3 wedstrijden, Portugal en Ierland hebben allebei 3 punten uit 3 duels en Montenegro sluit de rij met 0 punten uit 3 duels. De volgende duels in deze groep zijn op donderdag 7 april 2016 Montenegro – Ierland en op vrijdag 8 april 2016 Portugal – Spanje!

Bekijk de hoogtepunten van Montenegro – Spanje in EK-kwalificatiegroep 2:

Lees meer over het duel Verenigde Staten – Ierland:
Website ESPN
en via:
The Guardian

Share