Share

Denemarken, een van de tegenstanders van de Belgian Red Flames begin maart 2016 op de Algarve Cup in Portugal ging op deze vrijdag 22 januari 2016 in een eerste vriendschappelijk duel tegen de Oranje Leeuwinnen met 2-0 onderuit. De doelpunten op Turkse bodem kwamen van Lieke Martens (1-0, 70ste minuut) en Shanice van de Sanden (2-0, 90ste + 4′ minuut). Voor Lieke Martens (ex-Standard en tegenwoordig bij het Zweedse Rosengard) was het haar 25ste doelpunt voor Nederland in haar 58ste interland. Jackie Groenen, die even in beeld was bij België, maakte haar debuut voor vrouwelijk Oranje toen ze na 62 minuten inviel voor Sherida Spitse. Op maandag 25 januari 2016 volgt een tweede oefenduel in Belek tussen Denemarken en Nederland dat op weg is naar het Olympisch kwalificatietornooi begin maart in eigen land met als tegenstanders Zwitserland, Noorwegen en Zweden.

Bekijk de video met de samenvatting van dit duel:

Ondertussen is men er zich ook bij de KBVB van bewust dat er ook bij vrouwenvoetbal veel meer komt kijken dan alleen maar tegen een bal trappen en als zodanig worden tegenwoordig ook de Belgian Red Flames onderworpen aan een volledige screening en een flink aantal medische en fysieke testen. Dat gebeurde op donderdag 21 en vrijdag 22 januari 2016 tijdens de stage in Tongerlo waarvoor een 25-tal speelsters werden opgeroepen

Dit waren de namen voor zover bekend:
Julie Biesmans (Standard), Janice Cayman (Juvisy), Jana Coryn (Lierse), de geblesseerde Imke Courtois (Standard), Maud Coutereels (Standard), Tine De Caigny (Lierse), Cécile De Gernier (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Silke Demeyere (Lierse), Audrey Demoustier (Standard), Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Diede Lemey (RSC Anderlecht), Lien Mermans (Lierse), Justien Odeurs (Lierse), Davina Philtjens (Standard), Lorca Van De Putte (Kristianstads DFF), Nicky Van Den Abbeele (Lierse), Elke Van Gorp (Lierse), Eline Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Justine Vanhaevermaet (Lierse), Davinia Vanmechelen (Standard), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg), Sara Yüceil (Standard), Aline Zeler (Standard). (Bron: KBVB)

De eerstvolgende duels van de Belgian Red Flames zijn op de Algarve Cup van 2 tot en met 9 maart 2016 met zeker wedstrijden tegen Canada, Denemarken en Ijsland gevolgd door eventueel de finale of een klassementswedstrijd tegen gastland Portugal, Brazilië, Nieuw-Zeeland of Rusland. Op vrijdag 8 april 2016 gaat België dan in de EK-kwalificatie op weg naar Nederland op bezoek bij Engeland, dat op het voorbije WK derde eindigde. Op dinsdag 12 april 2016 volgt de eerstvolgende thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Estland op Den Dreef in Leuven.

Voor meer over de Belgian Red Flames:
Website KBVB

Bekijk een eerdere screening van vorig jaar:

Voor meer over Nederland en het Olympisch Kwalificatietornooi:
Vrouwenteam.be

Kijk ook hoe het Braziliaanse nationale vrouwenteam zich aan het voorbereiden is op de Olympische Spelen van 2016 in eigen land:

Share