Share

Op donderdag 21 januari 2016 stond het tweede oefenduel tussen Portugal en Polen op het programma in Marinha Grande. Na het met 1-0 gewonnen eerste duel afgelopen dinsdag 19 januari 2016 ging bondscoach Francisco Neto over tot enkele wijzigingen in het basisteam maar voor Solange Carvalhas, de speelster van vrouwelijk Anderlecht, was het wachten tot over het uur vooraleer ze opnieuw mocht invallen. Dit keer kwam ze na 64 minuten het veld op ter vervanging van Suzane Pires op de linkerflank. Op de 70ste minuut liep Portugal echter op een counter perfect afgewerkt door de ingevallen Nikol Kaletka (0-1). Ondanks fel aandringen van Portugal wijzigde de score niet meer en bleef het 0-1. De volgende duels voor Portugal zijn begin maart als de Algarve Cup gespeeld wordt waaraan ook de Belgian Red Flames, momenteel bezig aan een tweedaagse stage in Tongerlo, voor het eerst zullen deelnemen.

Voor Solange Carvalhas wacht nu een terugkeer naar België met oefenwedstrijden voor vrouwelijk paars-wit in Duitsland tegen Alemannia Aachen en Borussia Mönchengladbach vooraleer de kwartfinale van de Belgische beker op het programma staat tegen eersteklasser KAA Gent Ladies B begin februari 2016.

Lees nog meer over Portugal – Polen van donderdag 21 januari 2016:
Website FPF

Lees meer over het eerste duel Portugal-Polen:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over RSC Anderlecht:
Vrouwenteam.be

Share