Share

Op maandagochtend 25 januari 2016 heeft Nederland in het Turse Belek opnieuw gewonnen tegen Denemarken, binnenkort tegenstander van de Belgian Red Flames op de Algarve Cup in Portugal.

Na de 2-0-winst afgelopen vrijdag 22 januari 2016 met doelpunten van Lieke Martens en Shanice Van de Sanden werd het dit keer 2-1 met goals van Vivianne Miedema in de eerste helft (44ste minuut) en een winnend doelpunt in blessuretijd van Danielle van de Donk (90ste + 3′ minuut). Kort voor het einde van de reguliere speeltijd had Sanne Troelsgaard de bordjes in evenwicht gebracht (1-1, 88ste minuut) maar Denemarken kon dus het gelijkspel niet tot het einde vasthouden.

Nederland speelt nu begin maart 2016 het Olympisch Kwalificatietornooi in eigen land (Den Haag en Rotterdam) tegen achtereenvolgens Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Voor Denemarken wacht begin maart de Algarve Cup met wedstrijden tegen Ijsland, Canada en de Belgian Red Flames!

Luister naar Lara Dickenmann (Zwitserland) over het Olympisch kwalificatietornooi:

Luister naar Ada Hegerberg (Noorwegen) en Lotta Schelin (Zweden) over het Olympisch kwalificatietornooi:

Lees meer over de eerste winst van Nederland tegen Denemarken en bekijk de hoogtepunten van dat duel:
Vrouwenteam.be

Share