Share

Club Brugge kende het voorbije seizoen een boerenjaar met kampioenentitels voor het team van Ivan Leko in de Jupiler Pro League maar ook voor de vrouwenploeg in tweede klasse van Ingrid De Rycke en Leo Van der Elst en voor het beloftenteam van Philip Pannier in eerste provinciale.

Met het oog op het nieuwe seizoen verliet alleen Kay Cuvelier vrouwelijk blauw-zwart. Zij gaat volgend seizoen spelen voor SV Zulte Waregem. De nieuwkomers zijn in alfabetische volgorde: Talitha De Groote (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (Dames VK Egem), Ianthe Meersschaert (SV Zulte Waregem), Julie Meseure (KDC Ruddervoorde), Ellen Stichelbaut (Dames VK Egem), Chelsey Vanhooren (KDC Ruddervoorde) en Amelie Verbeke (SV Zulte Waregem).

Op de fandag van blauw-zwart op zondag 8 juli 2018 gaan de speelsters van het eerste team en van het beloftenteam, dat met Frederik Claeys (ex-KAA Gent Ladies, ex-Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem) een nieuwe trainer heeft, een promotieduel spelen op het veld van het Jan Breydelstadion.

Op maandag 16 juli 2018 start vrouwelijk blauw-zwart dan met de trainingen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er voor het eerste team al een flink aantal oefenduels gepland.

Dit is het programma oefenwedstrijden van Club Brugge:
21/07/2018: Club Brugge – Dames VK Egem (in Brugge);
25/07/2018: Club Brugge – Koekelare;
27/07/2018: KAA Gent Ladies (Super League) – Club Brugge;
05/08/2018: Club Brugge – K. Wuustwezel FC;
08/08/2018: KSV Sottegem – Club Brugge;
11/08/2018: Club Brugge – KSK Heist (tijdens het stageweekend op het veld van VC Nazareth-Eke);
15/08/2018: Belgian Red Flames U17 – Club Brugge;
18/08/2018: Arras FCF – Club Brugge;
25/08/2018: Start competitie in 1ste en 2de klasse!

Voor een terugblik op de titel in 2de klasse A vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Voor een terugblik op de titel in 1ste provinciale vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share