Share

De uitschakeling van regerend wereldkampioen Duitsland vond plaats in de Kazan Arena waar op zaterdag 30 juni 2018 de achtste finales van het WK 2018 van start gaan met Frankrijk tegen Argentinië.

Het lijkt er sterk op dat de Kazan Arena een bijzondere plaats gaat invullen op dit tornooi. De toeschouwers in dat stadion waren eerder deze week getuige van een historische uitschakeling van viervoudig wereldkampioen Duitsland (2-0-verlies in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Zuid-Korea) en ook bij het begin van de knock-outfase krijgt het meteen een topaffiche voorgeschoteld tussen ex-wereldkampioenen. Frankrijk werd dat in 1998 met een team waarvan huidig bondscoach Didier Deschamps de aanvoerder was. Argentinië won de wereldbeker zowel in 1978 (met Mario Kempes) als in 1986 (met Diego Armando Maradona). Het wordt dus uitkijken naar het duel tussen Kylian Mbappé (PSG), Paul Pogba (Manchester United), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) aan de ene kant en vooral Lionel Messi (FC Barcelona) aan de andere kant.

Céline Dept (links) was aanwezig in Sint-Petersburg voor het duel Nigeria – Argentinië. Foto – (c) CDB

Lionel Messi, die nog nooit scoorde in een wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling op het WK Voetbal, staat dus opnieuw onder grote druk nadat hij eerder deze week Argentinië in Sint-Petersburg voorbij Nigeria loodste in een bijzonder spannende wedstrijd zoals ook Céline Dept (speelster van KSV Bredene en finaliste Miss Présence) als aanwezig toeschouwer kon vaststellen.

Bekijk de samenvatting van Nigeria-Argentinië via FIFA TV:

In Kazan wordt overigens op vrijdag 6 juli 2018 om 20 uur ook de kwartfinale tussen de winnaars van de achtste finales Brazilië-Mexico en België-Japan gespeeld. Dus wie weet zorgen ook de Rode Duivels daar straks voor een stunt?

Ook nog meegeven dat Argentiniê in de groepsfase 5 doelpunten incasseerde. Geen enkele van de 16 overgebleven landen doet het zo slecht en het haalde net als Japan slechts 4 punten. De Rode Duivels begonnen net als Uruguay en Kroatië met een 9 op 9 en komen zo stilaan in een favorietenrol terecht. Het team van bondscoach Roberto Martinez scoorde bovendien het meeste goals in de groepsfase (9 terwijl Denemarken bijvoorbeeld in 3 wedstrijden maar 2 keer raak trof) en ze hadden het beste doelsaldo (+7). Uruguay, dat op zaterdagavond in Sotsji tegen Europees titelverdediger Portugal met Cristiano Ronaldo uitkomt, is het enige team dat in de groepsfase van het WK 2018 geen enkel doelpunt moest toestaan terwijl het zelf 5 keer raak trof!

Lees ook nog over de uitschakeling van Duitsland op het WK 2018:
Vrouwenteam.be

Bekijk het schema van de 1/8ste finales op het WK 2018 via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees over het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk:
Vrouwenteam.be

Share