Share

In derde klasse B stond met het duel tussen FC Halveweg Zonhoven en KOVC Sterrebeek een topaffiche op het programma. Bij de thuisploeg staat met Thomas Jansen (23), die al drie jaar voor KRC Genk werkte, de jongste coach in het damesvoetbal aan het roer. Sterrebeek kan dit seizoen dan weer uitpakken met assistent-bondscoach en coach van de Belgian Red Flames U17 Tamara Cassimon als trainer. KOVC Sterrebeek, dat vorig seizoen nog in eerste provinciale Brabant uitkwam, kon op deze 15de speeldag al voor een beslissende kloof zorgen in de titelstrijd als het won op bezoek bij FC Halveweg maar wetende dat de club uit Zonhoven als enige dit seizoen de huidige leider die sindsdien al 11 wedstrijden ongeslagen was en zelfs 9 keer op rij won (met 75 goals uit 14 duels) in de heenronde versloeg (het werd 1-2 in Sterrebeek op zaterdag 12 september 2015) kon je ervan uitgaan dat dit duel niet op voorhand beslist was. Vrouwenteam ging een kijkje nemen in Limburg.

KOVC Sterrebeek, vorig seizoen nog in eerste provinciale Brabant en op dit ogenblik leider in derde klasse B, voor aanvang van het duel op FC Halveweg Zonhoven. Foto - Paul Dijkmans

KOVC Sterrebeek, vorig seizoen nog in eerste provinciale Brabant en op dit ogenblik leider in derde klasse B, voor aanvang van het duel op FC Halveweg Zonhoven. Foto – Paul Dijkmans

Halveweg Zonhoven kwam het best uit de startblokken en het had al binnen de vijf minuten op voorsprong kunnen staan toen Nele Put haar poging door doelvrouw Marieke Laenens over het doel gekeerd zag. Het was slechts uitstel want na 9 mnuten belandde een hoekschop van Liesbeth Vrolix in de voeten van Francine Mengels die in twee tijden het openingsdoelpunt tegen de netten trapte (1-0). Sterrebeek reageerde met een vrije trap. Annelies Van Impe trapte vanop ruim 25 meter met rechts tegen de lat (10de minuut). Liesbeth Vrolix stuurde dan Nele Put de diepte in maar de spits van Halveweg trapte wild over! Kort voor het halfuur kwam Liesbeth De Hing dan in balbezit voor Sterrebeek maar ze stuitte op doelvrouw Lynn Nies en in de rebound mikte ze naast (27ste minuut). Vijf minuten voor de rust knalde Liesbeth De Hing over doel. Sterrebeek bleef voor de rust drukken op zoek naar de gelijkmaker Halveweg probeerde via het sterk acterende duo Linde Vandebergh en Liesbeth Vrolix de ballen op het middenveld te onderscheppen en uit te breken wanneer het kon. Annelies Van Impe schilderde dan voor de bezoekers een vrije trap op het hoofd van Annelies Van Den Bergh maar Lynn Nies was opnieuw paraat en op slag van rust riskeerde ze lijf en ledematen om Liesbeth De Hing van de gelijkmaker te houden waarna Linde Janssens de bal van dichtbij tegen de paal trapte.

FC Halveweg Zonhoven is klaar om aan de topper tegen KOVC Sterrebeek te beginnen. Foto - Paul Dijkmans

FC Halveweg Zonhoven is klaar om aan de topper tegen KOVC Sterrebeek te beginnen. Foto – Paul Dijkmans

Na de pauze was het eerste doelgevaar van de thuisploeg. Nele Put vond doelvrouw Marieke Laenens op haar weg en de voor Lize Asnong ingevallen Romy Van Den Berg trapte de rebound over (51ste minuut). Dan mikte Annelies Van Impe voor de bezoekers een vrije trap over het doel. Ook aan de overkant ging op het uur een poging van Romy Van Den Berg na een hoekschop van Liesbeth Vrolix over! Het spel bleef op en neer gaan en scheidsrechter John Walus probeerde te volgen maar zijn taak was niet eenvoudig want hij moest het zonder assistent-scheidsrechters doen. Bijna halfweg de tweede helft glipte de technisch vaardige Camille Hermans dan door de buitenspelval maar de scheidsrechter had het anders gezien. Hij floot voor buitenspel en gaf ooko nog geel aan Hermans omdat ze de bal wegtrapte (65ste minuut). Daarna was Halveweg nog tweemaal gevaarlijk maar Nele Put zag haar schot gestopt en overgetikt door doelvrouw Marieke Laenens. In het slotkwartier bleef Sterrebeek voor de gelijkmaker gaan maar het schot van Liesbeth De Hing werd gered door een sterk keepende Lynn Nies (79ste minuut) en drie minuten later kwam Linde Janssens net te laat om aan de tweede paal een voorzet vanop rechts binnen te koppen. Stefanie Matthys liep dan bij het ophalen van een bal buiten het veld en vlak voor een inworp ook nog op een bizarre gele kaart vooraleer Nele Put aan de overkant nog een vrije trap over mikte. Annelies Van Den Bergh probeerde het dan nog met een mooie draaibal voor Sterrebeek maar die ging nipt over de kruising (88ste minuut). Kort voor het einde van deze spannende wedstrijd kreeg Lotte Driesen voor een nieuwe fout op Liesbeth De Hing een tweede gele en dus rode kaart (88ste minuut). Ondanks een numerieke meerderheid kon Sterrebeek in de luttele tijd die nog overbleef enkel nog via een vrije trap van Annelies Van Impe, die net naast ging, voor gevaar zorgen. De laatste gele kaart van de wedstrijd voor Annelies Van Den Bergh, na fout op Camille Hermans, was voor de statistieken. Sterrebeek moest zich voor de tweede keer dit seizoen gewonnen geven in de competitie dit seizoen. Halveweg Zonhoven komt zo tot op 1 punt terug van de leider in derde klasse B waar de titelstrijd met ook nog ASE De Chastre in de achtervolging opnieuw helemaal open ligt.

FC Halveweg Zonhoven – KOVC Sterrebeek 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 9′ Francine Mengels 1-0.
Gele kaarten: Lotte Driesen, Camille Hermans en Linde Vandebergh (FC Halveweg Zonhoven), Stefanie Matthys en Annelies Van Den Bergh (KOVC Sterrebeek).
Rode kaart: 88′ Lotte Driesen (FC Halveweg Zonhoven) (na 2x geel).
Scheidsrechter: John Walus.

Luister naar Tamara Cassimon (trainer KOVC Sterrebeek):

Luister naar Francine Mengels (FC Halveweg Zonhoven):

Luister naar Liesbeth Vrolix (FC Halveweg Zonhoven):

Luister naar Romy Van Den Berg (FC Halveweg Zonhoven):

Luister naar Annelies Van Impe (KOVC Sterrebeek):

Bekijk de fotoreportage over dit duel:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor meer over derde klasse B ga naar:
Vrouwenteam.be

Share