Share

Op vrijdag 27 juli 2018 wordt met Standard – KAA Gent niet alleen de aftrap gegeven in de Belgische Jupiler Pro League. Ook in de Franse Domino’s Ligue 2 gaat het nieuwe seizoen van start met duels in twee stadions van het WK Vrouwenvoetbal van volgend jaar!

Dicht bij de Belgische grens staat Valenciennes – AJ Auxerre op het programma terwijl je in de buurt van de Alpen terecht kunt voor Grenoble Foot – Sochaux.

Een beeld van het Stade du Hainaut van Valenciennes. Het WK 2019 Vrouwenvoetbal is te zien vlakbij de Belgische grens! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het Stade du Hainaut van Valenciennes krijgt op het toekomende WK Vrouwenvoetbal 2019 maar liefst 6 WK-duels over de vloer. 4 duels in de groepsfase, een achtste finale en een kwartfinale. Er kunnen in totaal 24.926 toeschouwers ontvangen worden in die recent gebouwde voetbaltempel.

In het Stade des Alpes in Grenoble met de bergen zichtbaar vanuit de hoofdtribune zullen 5 WK-wedstrijden te zien zijn! Foto – (c) Ville de Grenoble

In het Stade des Alpes van Grenoble dat een capaciteit heeft van 20.068 toeschouwers kan U dan weer terecht voor 5 WK-duels namelijk 4 in de groepsfase en een achtste finale.

In het derde stadion van de Domino’s Ligue 2 waar volgend jaar WK-vrouwenvoetbal wordt gespeeld is de eerste competitiewedstrijd pas op vrijdag 3 augustus 2018. Le Havre ontvangt dan Grenoble Foot.

Het Stade Océane van Le Havre mag in 2019 maar liefst 7 WK-wedstrijden ontvangen! Foto – (c) Football Tripper

In het Stade Océane van Le Havre, waar 25.178 toeschouwers terecht kunnen, staan volgend jaar maar liefst 7 WK-wedstrijden op het programma. Dat zijn er evenveel als in het Parc des Princes van Parijs waar op vrijdag 7 juni 2019 om 21 uur ook de openingswedstrijd met gastland Frankrijk zal plaatsvinden en een gelijk aantal als in het Roazhon Park van Rennes. De andere speelsteden zijn Reims (6 wedstrijden), Montpellier (5 wedstrijden), Nice (5 wedstrijden) en Lyon (3 duels met de 2 halve finales en de finale op zondag 7 juli 2019 om 17 uur).

Patrice Lair, hier nog vorig seizoen bij PSG, maakte de overstap van het vrouwenvoetbal naar de Franse Ligue 2! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylstek

Ook nog meegeven dat er een belangrijke trainer uit het Franse vrouwenvoetbal tijdens de zomer de overstap maakte naar de Franse Domino’s Ligue 2. Patrice Lair, die als trainer van Lyon alles won wat er te winnen valt in het vrouwenvoetbal, maakte de overstap van het vrouwenvoetbalteam van PSG naar het bescheiden Niort. Hij begint op vrijdagavond 27 juli 2018 met een uitwedstrijd op bezoek bij Red Star Paris in het Stade Pierre Brisson in Beauvais.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: De Belgian Red Flames zijn nog altijd in koers voor deelname aan het WK 2019 in Frankrijk. Ze spelen op vrijdag 31 augustus 2018 in Botosani uit tegen Roemenië. Op dinsdag 4 september 2018 spelen ze om 17 uur in Leuven thuis tegen Italië. Als voorbereiding spelen ze op zaterdag 25 augustus 2018 een wedstrijd achter gesloten deuren in Tubeke tegen KAA Gent.

***Deze 10 landen zijn al zeker van deelname aan het WK 2019 in Frankrijk:
Azië: China, Thailand, Australië, Japan en Zuid-Korea;
Zuid-Amerika: Brazilië en Chili;
Europa: Spanje en Italië;
Gastland en organisator: Frankrijk;
Loting WK 2019: Zaterdag 8 december 2018 (Parijs);
Openingsmatch WK 2019: Vrijdag 7 juni 2019 (Parc des Princes, Parijs, 21u met Frankrijk);
Finale WK 2019: Zondag 7 juli 2019 (Groupama Stadion – Parc OL, Lyon, 17 uur);

Share