Share

Nog voor Eden Hazard op deze zondag 31 januari 2016 zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Chelsea lukte had Lierse SK, de bekerhouder in het Belgische vrouwenvoetbal, een oefenwedstrijd afgewerkt op Franse bodem.

Op een synthetisch veld op bezoek bij de Franse tweedeklasser FCF Arras won Lierse de laatste voorbereidingswedstrijd in aanloop naar de kwartfinale van de Beker van België van volgend weekend op Standard. Nadat ze afgelopen donderdag al scoorden in de 0-8-winst op Eindhoven waren Tine De Caigny, Silke Demeyere en Yenthe Kerckhofs (*) opnieuw succesvol waardoor het 0-3 werd voor Lierse, dat overigens als eerste op vrijdag 12 februari 2016 de Super League hervat met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent Ladies.

Bekijk foto’s rond Arras – Lierse:
Facebook FCF Arras

PS: Eden Hazard scoorde na 273 dagen eindelijk nog eens een doelpunt voor Chelsea. In de 1/16de finales van de beroemde FA Cup trapte de Rode Duivel in de eerste helft op bezoek bij MK Dons waar Chelsea tot 1-3 uitliep dankzij een hattrick van de Braziliaan Oscar, nog tegen de paal. Na 55 minuten was het dan toch raak vanop de strafschopstip nadat hij enkele seconden eerder door Potter, die het thuisdoelpunt lukte met een afgeweken bal over Thibaut Courtois, onderuit werd gehaald (1-4). Zeven minuten later gaf Hazard na een diepe bal van Cesc Fabregas ook nog een assist voor het eerste doelpunt van het seizoen van de Burkinese belofte Bertrand Traore, die de 1-5-eindstand op het bord zette. Na 64 minuten werd Hazard vervangen door Pedro. In de 1/8ste finales mogen Eden Hazard en Thibaut Courtois het nu thuis opnemen tegen Manchester City (zonder Kevin De Bruyne en wellicht ook Vincent Kompany). Guus Hiddink, de nieuwe trainer van de Bleus, begint aan die topaffiche met een opmerkelijk record. Hij verloor nog nooit een wedstrijd in de FA Cup!

Lees meer over Eden Hazard en Chelsea:

BBC Sport

Lees meer over de resultaten van zaterdag 30 januari 2016:
Vrouwenteam.be

(*) Voor nog meer over Yenthe Kerckhofs die op zaterdag 30 januari 2016 ook scoorde voor de beloften op FWS Woluwe:

Share