Share

Old Trafford of het Theatre of Dreams was vrij op vrijdag 8 april 2016 maar uiteindelijk heeft de Engelse voetbalbond (FA) gekozen voor het Aesseal New York Stadium in Rotherham als lokatie om de Belgian Red Flames te ontvangen in de EK-kwalificatiewedstrijd op weg naar Nederland 2017.

Rotherham United FC is wellicht niet meteen bekend bij veel voetballiefhebbers alhoewel het met Emlyn Hughes (ex-Liverpool), Archie Gemmill (ex-Nottingham Forest en Schotland) en Mark Robins (ex-Manchester United) enkele namen uit het verleden van het Britse voetbal had als manager. Afgelopen weekend verloor het nog in het Championship thuis met 1-4 tegen Charlton Athletic, de club van Roland Duchâtelet. Hoger dan het tweede niveau in Engeland speelde de club nooit maar het heeft met het gloednieuwe New York Stadium, dat geopend werd in juli 2012, wel een mooi voetbalstadion ter beschikking.

De stad zelf telt iets meer dan 250.000 inwoners en is gelegen in het Graafschap South Yorkshire in de buurt van Sheffield. Het is ook de geboortestad van Howard Webb (de ex-scheidsrechter die in 2010 de WK-finale in Zuid-Afrika tussen Spanje en Nederland floot), van David Seaman (de voormalige doelman van Arsenal en het Engelse nationale team) en van Christopher Wolstenholme, de bassist van de Britse rockband Muse

De aftrap op die vrijdag 8 april 2016 is voorzien om 19u55 lokale tijd dus 20u55 bij ons. De wedstrijd zal rechstreeks te bekijken zijn via BBC en wellicht ook op een Belgische zender maar U kan uiteraard ook ter plaatse de Belgian Red Flames gaan aanmoedigen (mogelijk kan dat via de KBVB). De capaciteit van het stadium bedraagt 12.021 zitplaatsen!

De Belgian Red Flames spelen als voorbereiding op dit duel begin maart 2016 voor het eerst op de Algarve Cup in Portugal achtereenvolgens tegen Ijsland (woensdag 2 maart 2016), Canada (vrijdag 4 maart 2016) en Denemarken (maandag 7 maart 2016). De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Belgian Red Flames is op dinsdag 12 april 2016 in Leuven tegen Estland.

Bekijk een video rond het New York Stadium in Rotherham:

PS: Melden we ook nog dat de Belgian Red Flames in aanloop naar hun EK-kwalificatieinterland van vrijdag 3 juni 2016 op bezoek bij Estland in het weekend van 28 mei 2016 thuis een oefenduel gaan spelen (mogelijk tegen Malta). In het begin van volgend seizoen staat er in augustus een vriendschappelijk duel gepland thuis tegen Duitsland U21!

Lees meer over Engeland – Belgie:
Website Engelse Voetbalbond

Lees nog meer over het AESSEAL New York Stadium:
Website New York Stadium

Lees meer over het Theatre of Dreams:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de Algarve Cup 2016:
Vrouwenteam.be

Share