Share

Op zondag 26 augustus 2018 stonden de achtste finales van de Beker van West-Vlaanderen op het programma. Het was uitkijken of bekerhouder KFC Heist Ladies het bezoek aan Ladies Oudenburg zou overleven en hoe Cerkelladies Brugge, dat na 43 seizoenen in het nationale vrouwenvoetbal voor het eerst naar de provinciale reeksen degradeerde, het zou doen thuis tegen SC Zonnebeke.

Cerkelladies Brugge op het strand tijdens de voorbereiding van het seizoen 2018-19! Foto -(c) Cerkelladies Brugge

SC Zonnebeke zorgde voor de verrassing in deze achtste finale want het ging met het kleinste verschil winnen op bezoek bij Cerkelladies Brugge, dat dit seizoen onder leiding staat van het nieuwe trainersduo Christophe Dewilde en Dwight Maes. Het enige doelpunt van de wedstrijd, de 0-1 stond al heel vroeg op het bord en werd gescoord door Anne-Marie Callens (0-1, 7de minuut). Meteen de tweede uitoverwinning op rij voor SC Zonnebeke na de 1-10-uitwinst in de zestiende finales op bezoek bij VK Dadizele. SC Zonnebeke, dat toekomende zondag 2 september 2018 aan het tweede seizoen in eerste provinciale begint met een bezoek aan KSV De Ruiter Roeselare, mag zich nu opmaken voor een kwartfinalewedstrijd op donderdag 1 november 2018 thuis tegen SW Ladies Harelbeke!

Annelies Vanwelden had met 4 doelpunten een flink aandeel in de kwalificatie van bekerhouder KFC Heist Ladies! Foto – (c) KFC Heist Ladies

KFC Heist Ladies stond op bezoek bij Ladies Oudenburg, de club die vorig seizoen in 1ste provinciale een einde maakte aan hun ongeslagen reeks van 31 wedstrijden, al snel met 2-0 in het krijt na een dubbel van Louise Van Durme (1-0, 6de minuut en 2-0, 9de minuut) maar nog voor het halfweg de eerste helft stonden de bordjes opnieuw in evenwicht dankzij twee goals van Annelies Vanwelden (2-1, 11de minuut en 2-2, 18de minuut). Onmiddellijk na de rust scoorde Louise Van Durme zelfs een derde keer voor de thuisploeg (3-2, 51ste minuut) maar Annelies Vanwelden kopte twee minuten na dat doelpunt haar derde goal tegen de netten na een voorzet van Isaline Sys (3-3, 53ste minuut). Op het uur bracht Ellen Vansteelant de bezoekers dan voor het eerst op voorsprong toen ze op aangeven van Isaline Sys de bal knap in de draai in doel trapte (3-4, 60ste minuut). Zes minuten voor tijd zorgde Annelies Vanwelden met haar vierde goal voor het slotakkoord met een kopbal na een assist van alweer Isaline Sys (3-5, 84ste minuut). De bekerhouder staat zo in de kwartfinales van de Indurium Cup waarin op donderdag 1 november 2018 een bezoek volgt aan het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem. Bij de competitiestart toekomende zondag 2 september 2018 in de eerste provinciale West-Vlaanderen staat Ladies Oudenburg – KFC Heist Ladies opnieuw op het programma met aftrap om 14 uur.

KVK Avelgem is blij na de kwalificatie op bezoek bij het beloftenteam van KSV Bredene! Foto – (c) KVK Avelgem / CDB

In de andere wedstrijden waren er overwinningen voor SK Staden tegen het beloftenteam van de club (0-11), voor SW Ladies Harelbeke tegen het derde team van de club (6-1), voor SK Reningelst tegen de beloften van KSK Voorwaarts Zwevezele (0-9), voor KVK Avelgem op bezoek bij het beloftenteam van KSV Bredene (2-4), voor KSV Bredene op bezoek bij FC Moerkerke (0-7) en voor het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem tegen FC Houthem (12-0).

SK Reningelst won met ruime cijfers op bezoek bij het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele! Foto – (c) SK Reningelst / SHM

Dit waren alle uitslagen in de achtste finales van de Beker van West-Vlaanderen:
SK Staden B – SK Staden 0-11;
SW Ladies Harelbeke – SW Ladies Harelbeke C 6-1;
KSKV Zwevezele B – SK Reningelst 0-9;
Cerkelladies Brugge – SC Zonnebeke 0-1;
FW Diksmuide-Merkem B – FC Houthem 12-0;
KSV Bredene B – KVK Avelgem 2-4;
Ladies Oudenburg – KFC Heist Ladies 3-5;
FC Moerkerke – KSV Bredene 0-7;

KSV Bredene staat na de overwinning op bezoek bij FC Moerkerke in de kwartfinales van de Beker van West-Vlaanderen! Foto – (c) KSV Bredene / SAM

Dit zijn de kwartfinales op donderdag 1 november 2018:
KSV Bredene – SK Reningelst;
SC Zonnebeke – SW Ladies Harelbeke;
FW Diksmuide-Merkem B – KFC Heist Ladies;
SK Staden – KVK Avelgem;

De halve finales zijn voorzien op zondag 30 december 2018:
1. SK Staden of KVK Avelgem – KSV Bredene of SK Reningelst;
2. SC Zonnebeke of SW Ladies Harelbeke – FW Diksmuide-Merkem B of KFC Heist Ladies;

De finale van de Beker van West-Vlaanderen 2018-19 is op zondag 7 april 2019:
Winnaar 1 – Winnaar 2.

Voor meer over de start van de competitie in de provinciale reeksen in West-Vlaanderen op zondag 2 september 2018:
Vrouwenteam.be

Lees over Ladies Oudenburg – KFC Heist Ladies van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share