Share

Olympisch titelverdediger Verenigde Staten en Canada, de organisator van het voorbije WK en op vrijdag 4 maart 2016 op de Algarve Cup 2016 tegenstander van de Belgian Red Flames hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Dat gebeurde door in de halve finales van het Concacaf-tornooi te winnen tegen respectievelijk Trinidad & Tobago (5-0) en Costa Rica (3-1). In de finale op zondag 21 februari 2016 in Houston won Olympisch titelverdediger en wereldkampioen Verenigde Staten met 2-0 tegen Canada. De doelpunten waren van twee ex-speelsters van het Franse PSG: Lindsey Horan (1-0, 53ste minuut) en Tobine Heath (2-0, 61ste minuut).

Er zijn nu al 9 landen zeker van deelname aan de Olympische Spelen 2016 in Brazilië met naast het gastland Colombia, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Europees kampioen Duistland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en nu dus de Verenigde Staten en Canada. De resterende drie tickets zijn voor de twee deelnemers uit Azië en de winnaar van het Olympisch Kwalificatietornooi in Nederland waar tussen 2 en 9 maart 2016 naast de Oranje Leeuwinnen ook Noorwegen, Zwitserland en Zweden aantreden.

Bekijk de beelden van de finale tussen de VS en Canada:

Bekijk ook de beelden van de halve finale van Canada – Costa Rica:


en van VS – Trinidad & Tobago:Lees meer over de Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be

Luister naar een eerder interview met Lindsey Horan bij PSG:

Luister naar een eerder interview met Tobin Heath bij PSG:

Share