Op zondag 20 januari 2019 stond in de Jupiler Pro League Club Brugge-Charleroi op het programma. Een tiental kilometer ten noordoosten van Brugge ontving KFC Moerkerke, dat sinds 2010 een vrouwenvoetbalteam heeft, op de 19de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen, voor eigen publiek SC Zonnebeke Ladies in een wedstrijd tussen de 5de en de 8ste in het klassement.

De heenwedstrijd eind september 2018 in Zonnebeke eindigde op 2-5 en dus was het uitkijken hoe de teams van coaches Philip Pannier (KFC Moerkerke) en Fauve Duthoo (SC Zonnebeke) het er nu zouden vanaf brengen op een hard, soms glad en ook moeilijk bespeelbaar veld.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De wedstrijd eindigde dus op 2-3 nadat SC Zonnebeke bij de rust al op voorsprong stond dankzij twee goals van Shannen Holvoet (0-1, 13de en 0-2, 26ste minuut). Axana Vermeersch zorgde op het uur zelfs voor een derde doelpunt voor de bezoekers (0-3, 60ste minuut) vooraleer de tijdens de rust ingevallen Valérie Bisschop met een dubbel (1-3, 71ste en 2-3, 81ste minuut) de thuisploeg terug in de wedstrijd bracht. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet meer. Door de overwinning blijft SC Zonnebeke knap 8ste met nu 25 punten uit 8 wedstrijden. KFC Moerkerke zakt door het verlies terug naar de 6de plaats met 36 punten uit 19 duels.