Share

Een Belgisch vrouwenvoetbalteam dat in het hoofdstadion van de mannen speelt. Het is hopelijk niet nog een eeuw wachten tegen dat dit ook in België wat vaker het geval is … In de ons omringende landen gaat het wat dat betreft in alle opzichten iets sneller vooruit. Zo mag Nadine Hanssen, die in het verleden zowel bij RSC Anderlecht als KRC Genk Ladies speelde, nu zondag 27 januari 2019 met haar club op Villa Park aantreden.

Nadine Hanssen aan de bal tijdens haar laatste wedstrijd met KRC Genk Ladies. De bekerfinale van 2018. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op Villa Park in Birmingham stond op woensdag 19 mei 1999 de allerlaatste finale van de Europabeker voor bekerwinnaars bij de mannen op het programma tussen Lazio Roma en Mallorca. Het Italiaanse Lazio won met 2-1 dankzij doelpunten van Christian Vieri en Pavel Nedved. In een verder verleden vonden er wedstrijden plaats van het EK 1996 (met o.a. Nederland-Schotland en de kwartfinale Tsjechië – Portugal) en van het WK 1966 (o.a. Argentinië – West-Duitsland).

Nu zondag 27 januari 2019 om 13 uur lokale tijd is het daar dus tijd voor een wedstrijd uit het FA Women’s Championship, het tweede niveau in Engeland, met de Aston Villa Ladies tegen Leicester City of een wedstrijd tussen de 8ste en de 5de in de stand.

Tickets zijn nog te krijgen aan de ingang of dat kan ook online via:
Website Aston Villa

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share