Share

Op zaterdag 23 februari 2019 speelde de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert met haar club Manchester City haar eerste finale op Engelse bodem tegen Arsenal terwijl in de eerste en tweede klasse een volledige speeldag afgewerkt werd.

U kan hieronder alle uitslagen bekijken:

1ste klasse – 18de speeldag:
SC E. Aalst – Tongeren 4-0;
VC Moldavo – Kontich 2-0;
FWS Woluwe – USGTH 2-1;
Massenhoven – KAA Gent Ladies B 0-3;
KRC Genk Ladies B – FW Diksmuide Merkem 5-3;
Svelta Melsele – SV Zulte Waregem 1-0;
Standard B – Club Brugge 2-1;

FWS Woluwe heeft nu als leider 44 punten uit 18 duels. Het heeft 6 punten voorsprong op Club Brugge dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. KAA Gent Ladies B wordt alleen 3de met 32 punten uit 18 wedstrijden. Onderaan is Standard B nu 10de met 18 punten uit 18 wedstrijden en dat zijn er evenveel als USGTH Ladies. Svelta Melsele pakte 3 punten thuis tegen SV Zulte Waregem en klimt naar de 12de plaats met nu 17 punten uit 18 wedstrijden. Tongeren en FWDM zijn 13de en 14de met 15 punten uit 18 wedstrijden.

2de klasse A – 18de speeldag:
Olsa Brakel – KDC Ruddervoorde 1-2;
Club Brugge B – KSK Voorwaarts Zwevezele 0-3;
Wuustwezel – Loenhout SK 9-0;
KAA Gent Ladies C – Maria-Ter-Heide 2-0;
USGTH B – SV Zulte Waregem B 1-2;
Dames VK Egem – GFA Sinaai 2-0;
SC E. Aalst B – KSV Sottegem 0-1;

Bekijk de video rond Club Brugge B – KSKV Zwevezele met dank aan Siebe Cambier:

Wuustwezel blijft leider met nu 49 punten uit 18 duels. KSK Voorwaarts Zwevezele blijft tweede met 47 punten uit 17 wedstrijden. Dames VK Egem is derde met 39 punten uit 18 wedstrijden. Onderaan boekte KDC Ruddervoorde de eerste competitieoverwinning van het seizoen. Het blijft wel 14de en laatste met nu 3 punten uit 18 wedstrijden. Voor hen staan SC E. Aalst B (7 punten uit 17 duels), Loenhout SK (16 punten uit 18 wedstrijden) en USGTH B (17 punten uit 18 duels). GFA Sinaai en Olsa Brakel staan 9de en 10de met 21 punten uit 17 wedstrijden.

2de klasse B – 18de speeldag:
DVC Eva’s Tienen – Standard C 2-1;
FC Fémina La Louvière – KVC Moldavo B 5-0 forfait;
Bokrijk Sport – KHO Wolvertem Merchtem 1-4;
RSC Anderlecht B – RES Couvin-Mariembourg 4-1;
RFC Liège – Sibret 0-0;
KV Mechelen – ASE de Chastre 2-4;
FC Irlande Auderghem – OH Leuven B 0-4;

Het beloftenteam van OH Leuven heeft nu 49 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er 7 meer dan RSC Anderlecht en 8 meer dan DVC Eva’s Tienen dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. KV Mechelen valt terug naar de 4de plaats met 40 punten uit 18 duels, ASE de Chastre is 5de met 38 punten uit 17 wedstrijden. Onderaan is Sibret 10de met 14 punten uit 15 wedstrijden. FC Irlande Auderghem heeft ook 14 punten maar uit 16 wedstrijden. Bokrijk Sport is 12de met 6 punten uit 18 duels net als FC Fémina La Louvière, dat dit keer won zonder te moeten spelen. RES Couvin-Mariembourg staat nu alleen op de 14de en laatste plaats met 5 punten uit 17 duels.

***Engeland:

Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert, die na 65 minuten vervangen werd door de Canadese international Janine Beckie, won met Manchester City na verlengingen (0-0) en strafschoppen (2-4) haar eerste trofee namelijk de Engelse FA WSL Continental Cup of met andere woorden de Engelse Ligabeker bij de vrouwen). Dat gebeurde Voor 2.424 toeschouwers op Bramall Lane, de thuishaven van Sheffield United, een club uit het Championship.

Gouden Schoen Tessa Wullaert met haar eerste trofee in Engeland: de ligabeker bij de vrouwen! Foto – (c) Manchester City Women/TW

Finale FA WSL Continental Cup in Sheffield:

Arsenal Ladies FC – Manchester City Women 0-0 (2-4 na strafschoppen);
Doelpunten: geen.
Strafschoppen: Georgia Stanway 0-1, Kim Little 1-1, Lauren Hemp (gered door Sari van Veenendaal), Leah Williamson (gered door Karen Bardsley), Claire Emslie 1-2, Danielle van de Donk (gered door Karen Bardsley), Stephanie Houghton 1-3, Dominique Bloodworth 2-3, Janine Beckie 2-4.

Lees meer hierover via:
BBC.com – Sport

Herbekijk de finale van de Engelse ligabeker bij de vrouwen met dank aan FA WSL:
Facebook FAWSL Videos

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share