Share

Op vrijdag 15 maart 2019 stond de 19de speeldag op het programma in de Belgische Super League. Het was al bekend wie play-off 1 en play-off 2 zullen spelen en dus konden de ploegen uit play-off 1 dankzij overwinningen nog wat extra punten sprokkelen voor hun aantal na de reguliere competitie gehalveerd wordt.

RSC Anderlecht mocht niet aantreden op zijn gebruikelijke veld in Tubeke. Het werd door de KBVB (de Rode Duivels van Roberto Martinez gingen daar trainen vanaf maandag 18 maart 2019) verbannen naar het synthetisch veld waar de toeschouwers niet echt een overdekte tribune hadden om zich tegen het miezerige regenweer te beschermen. Een uitnodiging om naar het vrouwenvoetbal te komen kijken is dat dus allerminst … Vrouwelijk paars-wit liet het op het veld niet aan hun hart komen en ze wonnen zij het met mindere cijfers dan iedereen had verwacht maar KSK Heist speelt voor de Olympische eer en het bijt elke week onder leiding van trainer Anthony Michiels ondanks het kansloos zijn op papier fel van zich af. Het scorebord (dat is daar ook al niet te bekennen dus moet men het zich verbeelden) stond na afloop op 5-0.

KAA Gent Ladies moest dan weer winnen om in het spoor te blijven van RSC Anderlecht maar op bezoek bij Standard in Angleur slaagden de vrouwelijke Buffalo’s daar niet in. Standard viel bijna halfweg de tweede helft met tien na een onmiddellijke rode kaart voor Ellen Charlier (66ste minuut) voor een fout op Marie Minnaert maar de vrouwelijke Rouches konden de wedstrijd toch nog winnen. Noémie Gelders benutte de strafschop veroorzaakt door Nicky Van Den Abbeele na een fout op Lola Wajnblum (1-0, 79ste minuut). Standard pakt extra punten en maakt de strijd om de tweede plaats spannend, KAA Gent Ladies is na een 1 op 12 blijkbaar de weg naar een mogelijke titelstrijd met RSC Anderlecht kwijt.

Aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee stonden de bordjes bij de rust nog op 0-0. Na de pauze veranderde dat met drie doelpunten, een zuivere hat-trick dus, van Liv Aerts.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 19de speeldag in de Super League 2018-19:

RSC Anderlecht – KSK Heist 5-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 9′ Lauren Huys 1-0 owngoal, 61′ Tine De Caigny 2-0, 68′ Abbi Grant 3-0, 74′ Abbi Grant 4-0, 88′ Ella Van Kerkhoven 5-0.

Bekijk de doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Voor foto’s van de wedstrijd van Louis Evrard kan U hieronder terecht:
Website RSCA

OH Leuven – KRC Genk Ladies 0-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 72′ Liv Aerts 0-1, 79′ Liv Aerts 0-2, 85′ Liv Aerts 0-3.

Bekijk de doelpunten met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

Lees nog meer over OH Leuven – KRC Genk Ladies via:
Website KRC Genk Ladies

Standard – KAA Gent Ladies 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 79′ Noémie Gelders 1-0 op strafschop;
Rode kaart: 66′ Ellen Charlier (Standard);

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

De stand in de Super League na 19 speeldagen is:
1. RSC Anderlecht 19-45 (69-13);
2. KAA Gent Ladies 19-34 (57-22);
3. Standard 19-32 (44-19);
4. KRC Genk Ladies 19-31 (50-24);
5. OH Leuven 19-15 (23-45);
6. KSK Heist 19-0 (2-122).

PS: De gestaakte wedstrijd tussen Standard en RSC Anderlecht van vrijdag 16 november 2019 kreeg als eindresultaat 0-1 maar geen van beide ploegen werd punten toegekend. Het doelpunt van Tine De Caigny bleef wel geldig!

***Topschutters:

21 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

19 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

14 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard)

11 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

10 goals:
Liv Aerts (KRC Genk Ladies);

9 goals:
Anaëlle Wiard (OH Leuven), Noémie Gelders (Standard);

8 goals:
Silke Leynen (KRC Genk Ladies);

7 goals:
Lisa Petry (Standard), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

6 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

5 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Abbi Grant (RSC Anderlecht);

4 goals:
Caroliena Wolters (Standard), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies);

3 goals:
Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Zoë Van Eynde (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Heleen De Schrijver (OH Leuven), Marith De Bondt (OH Leuven), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karlijn Knapen (OH Leuven);

1 goal:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Emma Coolen (KSK Heist), Lore Asselberghs (OH Leuven), Sien Muylaert (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven), Lola Wajnblum (Standard), Lisa Lichtfus (Standard), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Nathalie Weytjens (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sonia Fernandez (OH Leuven), Norma Cinotti (RSC Anderlecht), Justine Blave (Standard), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Ella Vierendeels (KAA Gent Ladies), Linde Janssens (OH Leuven), Jarne Teulings (OH Leuven).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Lauren Huys (KSK Heist 4x voor RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht voor KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht voor Standard).

***Dit is het programma voor de 20ste en laatste speeldag in de reguliere competitie op dinsdag 19 maart 2019 om 20u:

KAA Gent Ladies – OH Leuven (PGB-stadion, Eikstraat 85A, Oostakker);
Scheidsrechter Véronique Geerts met als assistenten Bart Gilen en Julie Tanda.

Foto – (c) KAA Gent Ladies

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (Emiel Van Dorenlaan 144, Genk);
Scheidsrechter Amandine Lepage met als assistenten Sylvie Deckers en Danny Vandenplas

Foto – (c) KRC Genk Ladies

KSK Heist – Standard is door de onbespeelbaarheid van het veld AFGELAST!

Foto – (c) KSK Heist

Voor alle tussenstanden en resultaten:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share