Share

Het is nog wachten op de officiële mededeling maar tweedeklasser Girls Football Academy Sinaai neemt meer dan waarschijnlijk afscheid van het Belgische nationale vrouwenvoetbal en gaat wellicht verder met provinciaal en jeugdvoetbal. Na de winst op de 21ste speeldag in de 2de klasse A tegen het beloftenteam van Club Brugge lieten de speelsters van de club in elk geval op hun facebookpagina duidelijk weten wat hen te wachten staat.

#wijzoekeneenploeg #meerdaneenteam #topperséénvooréén #winfie stond er te lezen … Alle speelsters kregen dus bij GFA Sinaai te horen dat ze mogen vertrekken en dat heeft hen blijkbaar geïnspireerd want tegen Club Brugge wonnen ze met 2-0 dankzij doelpunten van Amber Thyssen (1-0, 12de minuut) en Jelien De Laet (2-0, 17de minuut).

U kan de beelden van GFA Sinaai – Club Brugge B bekijken met dank aan Siebe Cambier:

GFA Sinaai staat na de winst thuis tegen het beloftenteam van Club Brugge op een zevende plaats met 30 punten uit 20 wedstrijden, Club Brugge B volgt op de 8ste plaats met 28 punten uit 21 wedstrijden. Op de volgende speeldag gaat GFA Sinaai op zaterdag 23 maart 2019 op bezoek bij KSV Sottegem. De aftrap daar is om 17 uur. Club Brugge B ontvangt eerder op de dag in Aalter Loenhout SK (14 uur). De week nadien op zaterdag 30 maart 2019 ontvangt GFA Sinaai op het Wijnveld in Sinaai om 15 uur leider KSK Voorwaarts Zwevezele. Club Brugge B komt dat weekend niet in actie.

Voor nog meer over GFA Sinaai ga naar:
Website GFA Sinaai

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Naast GFA Sinaai zou ook VC Moldavo B volgend seizoen niet langer aantreden in de 2de klasse!

Share