Share

FWS Woluwe is in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal samen met Club Brugge in strijd voor de titel maar het staat ook in de halve finale van de Beker van België waarbij het tegen de winnaar van de kwartfinale tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht, een duel dat nu zondag 24 maart 2019 om 15 uur zal plaatsvinden in Oostakker, moet uitkomen. De overvolle kalender van de Belgian Red Flames en de teams uit de Super League zorgt nu plots voor een onwaarschijnlijk probleem.

Foto – (c) KAA Gent Ladies

De KBVB heeft immers beslist dat de topaffiche tussen Club Brugge en FWS Woluwe normaal moet plaatsvinden op zaterdag 13 april 2019 om 14 uur maar ook dat de halve finale tussen KAA Gent Ladies en/of RSC Anderlecht eveneens op zaterdag 13 of zondag 14 april 2019 moet gespeeld worden en dat omdat op paasmaandag 22 april 2019 al de finale van de Beker van België op het programma staat. FWS Woluwe moet dus in feite – begrijpe wie kan – hun twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen binnen de 24 uur spelen. Dat zorgt uiteraard voor flink wat ongenoegen bij de speelsters van FWS Woluwe die na een knap seizoen uiteraard hun sportieve kansen voluit willen verdedigen op beide fronten bij een club die getraind wordt door Tamara Cassimon, die echter ook nog in dienst is bij de KBVB.

De KBVB zet naar verluidt nog altijd vol in op het vrouwenvoetbal … Alleen moet je telkens opnieuw vaststellen dat de mensen die binnen de KBVB het vrouwenvoetbal leiden daar blijkbaar weinig of geen voetbalverstand hebben. De KBVB wil straks kost wat kost de Yellow Flames in de Super League of eerste klasse laten spelen. De clubs uit de Super League en de eerste klasse zijn daar helemaal niet voor te vinden en dreigen met een boycot. Ook slaagt de KBVB er telkens weer niet in om voor zijn belangrijkste competitie een degelijke kalender op te stellen. Als coaches van de desbetreffende clubs hierover kritiek geven in een interview (3 matchen op 7 dagen, slechts 2 rustdagen, tijdens het seizoen meer dan 3 maanden geen wedstrijden, etc, etc.) dan krijgen ze een mail om hen op de vingers te tikken …

Het is inmiddels meer dan duidelijk dat wat het vrouwenvoetbal betreft mensen met eigen belangen binnen de KBVB het aan het halen zijn van het algemeen belang namelijk het vrouwenvoetbal op zich. De verstandhouding en relatie tussen de KBVB en de clubs uit het Belgische vrouwenvoetbal is zo goed als volledig spaak gelopen en een oplossing hiervoor is er niet meteen in zicht. Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share