Op de 21ste speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond onderaan een belangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd op het programma en het was uiteraard ook uitkijken naar de strijd voor de titel tussen FWS Woluwe en Club Brugge.

In de degradatietopper tussen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem en Svelta Melsele werden de punten gedeeld. Lieselot De Bruyn bracht de bezoekers op het uur op voorsprong (0-1, 60ste minuut). Laura Delheye maakte in het slot de gelijkmaker (1-1, 83ste minuut). Beide teams naderen een puntje op Tongeren.

Aan de top van het klassement geen wijziging. Leider FWS Woluwe maakte al voor de rust het verschil op bezoek bij Masssenhoven (0-5) met een goaltje van Lies Tambeur terwijl Club Brugge na de rust het beloftenteam van KRC Genk Ladies versloeg dankzij o.a. 2 doelpunten van topschutter Charlotte Laridon.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 21ste speeldag in 1ste klasse:

Club Brugge – KRC Genk Ladies B 3-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: Charlotte Laridon 1-0, Chelsey Vanhooren 2-0, Hanne Merkelbach 2-1, Charlotte Laridon 3-1.

SV Zulte Waregem – Tongeren DV 3-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 26′ Julie Devos 1-0 op strafschop, 47′ Dorien Groven 1-1, 66′ Machteld Vandenbroucke 2-1, 75′ Julie Devos 3-1, 78′ Lorène Martin 3-2.

Massenhoven – FWS Woluwe 0-5 (rust: 0-5);
Doelpunten: 1′ Sheila Broos 0-1, 9′ Lies Tambeur 0-2, 11′ Stephanie Suenens 0-3, 26′ Audrey Demoustier 0-4 op strafschop, 45′ Lynn Senaeve 0-5.

USGTH – SC E. Aalst 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 16′ Anaïs Autem 1-0, 76′ Laurence Marchal 1-1.

Kontich – Standard B 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

FW Diksmuide Merkem – Svelta Melsele 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 60′ Lieselot De Bruyn 0-1, 83′ Laura Delheye 1-1.

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 36′ Féli Delacauw 1-0, 42′ Féli Delacauw 2-0, 70′ Margaux Van Ackere 3-0.

Charlotte Laridon (Club Brugge);

Charlotte Laridon lukte twee extra doelpunten voor Club Brugge en liep uit in de topschuttersstand! Foto – (c) Vrouwenteam TV