Share

Terwijl de Rode Duivels op donderdag 21 maart 2019 in het Koning Boudewijnstadion, de toekomstige Golden Generation Arena, hun EK-campagne 2020 openden met een overwinning tegen Rusland stond in het Cherry Red Records Stadium in Kingston de laatste heenwedstrijd in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League op het programma.

Olympique Lyonnais en VfL Wolfsburg betreden het Groupama Stadion voor hun heenwedstrijd in de kwartfinale van de UWCL 2018-19! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

De regerende Engelse landskampioen Chelsea speelde zich een mooie uitgangspositie bijeen tegen de Franse bekerhouder Paris Saint-Germain door in de tweede helft twee keer te scoren via Hannah Blundell (73ste miuut) en Erin Cuthbert (88ste minuut). Op woensdagavond al had FC Barcelona met ruime 3-0-cijfers afstand genomen van het Noorse LSK Kvinner terwijl titelverdediger Olympique Lyonnais het eerste deel van de topaffiche thuis voor 17.840 toeschouwers tegen VfL Wolfsburg won met 2-1. Slavia Praag en Bayern München hielden het in de Eden Arena van Praag op een 1-1-gelijkspel. De terugwedstrijden staan allemaal op woensdag 27 maart 2019 op het programma.

Sara Björk Gunnarsdottir aan de bal voor VfL Wolfsburg, Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyonnais) volgt aandachtig! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

***Bekijk hier het overzicht van de heenwedstrijden van de kwartfinales in de UWCL 2018-19:

Chelsea – PSG 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 73′ Sarah Blundell 1-0, 88′ Erin Cuthbert 2-0.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel dankzij El Zaguero TV:

Slavia Praag – Bayern München 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 62′ Fridolina Rolfö 0-1, 73′ Katerina Svitkova 1-1.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel dankzij Bayern TV:

FC Barcelona – LSK Kvinner 3-0 (rust: );
Doelpunten: 3′ Toni Duggan 1-0, 24′ Toni Duggan 2-0, 36′ Mariona Caldentey 3-0 op strafschop.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel dankzij Barca TV:

Olympique Lyonnais – VfL Wolfsburg 2-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 11′ Eugénie Le Sommer 1-0, 18′ Wendie Renard 2-0, 64′ Nilla Fischer 2-1.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel dankzij VfL Wolfsburg TV:

De halve finales zijn in de weekends van 20/21 april 2019 (heen) en 27/28 april 2019 (terug).
De finale is op zaterdag 18 mei 2019 in het Ferencváros Stadion van Boedapest.

***Rond Chelsea – PSG was er overigens ook minder plezant nieuws. Supporters van PSG werden de toegang tot het stadion ontzegd omdat in hun bus volgens een bericht van de Metropolitan Police wapens en drugs in beslag genomen werden.

Voor meer hierover lees op de website van BBC:
Website BBC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: België – Rusland werd 3-1 dankzij doelpunten van Youri Tielemans (1-0, 14de minuut), Denis Cheryshev (1-1, 16de minuut), Eden Hazard (2-1 op strafschop, 45ste minuut en 3-1, 88ste minuut). De andere duels in groep I waren Kazachstan – Schotland 3-0 en Cyprus – San Marino 5-0.

Share