Share

KVK Avelgem is afgelopen zondag 31 maart 2019 kampioen geworden in de 2de provinciale West-Vlaanderen. Het had nog een puntje nodig op bezoek bij KSV Nieuwpoort om mathematisch zeker te zijn van de titel maar uiteindelijk hoefde het zelfs niet in actie te komen.

KVK Avelgem kende een nagenoeg perfect seizoen. Alleen tegen FC Menen United verloor het in de heenronde een competitiewedstrijd (3-1 op zondag 18 november 2018). Op zondag 24 maart 2019 kwam FC Menen United op bezoek en KVK Avelgem nam thuis revanche. Het won met 3-2 dankzij een dubbel van captain Catherine De Baere en een winnend doelpunt van Charlot Vermeeren. In Avelgem gingen ze uit de bol want de titel kon hen niet meer ontsnappen. Toch hadden ze nog een puntje nodig om mathematisch zeker te zijn.

Het sportpark De Lenspolder in Nieuwpoort waar ook de Belgian Red Flames al eens een interland speelden! Foto -(c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dat zou gebeuren op bezoek bij KSV Nieuwpoort maar die ploeg gaf uiteindelijk voor de galawedstrijd voor eigen publiek tot verbazing van velen (zelfs de bezoekers) forfait. KSV Nieuwpoort kwam de voorbije jaren positief in het nieuws met het vrouwenvoetbal want de Belgian Red Flames speelden er ooit (op woensdag 15 juni 2011) tegen Frankrijk en meest recent (begin november vorig jaar) werkte het team van bondscoach Ives Serneels er nog een stage af. Vorig seizoen promoveerde het team nog van 3de naar 2de provinciale en daar werkte de ploeg van trainer Jean-Marie Carrein een rustig seizoen af in de bovenste helft van het klassement. Maar achter de schermen liep het verkeerd. Er werden vele financiële beloftes gedaan maar tot op heden waren ook de overeengekomen afspraken van vorig seizoen nog niet nagekomen. Toen de coach daar bij de voorzitter ging om vragen mocht hij enkele weken geleden vertrekken. Afgelopen zondag 31 maart 2019 volgde dan het forfait tegen de toekomstige kampioen. Wat een galamatch moest worden is dus uitgedraaid op een non-event. Hoe het verder moet met het vrouwenvoetbal bij KSV Nieuwpoort is nog niet bekend maar op deze manier is er uiteraard weinig toekomst.

De tribunes in Sportpark De Lenspolder in Nieuwpoort bleven akelig leeg voor de ‘galawedstrijd’ tegen toekomstig kampioen KVK Avelgem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KVK Avelgem had uiteindelijk tegen eigen wil in een vrije zondag. Het hoefde niet naar Nieuwpoort af te zakken en het kon naar keuze kijken naar de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem of naar een of andere binnen- of buitenlandse voetbalwedstrijd live of op televisie terwijl het zelf met 0-5-forfaitcijfers won en de titel in 2de provinciale en de tweede opeenvolgende promotie kon vieren.

KVK Avelgem heeft na 28 speeldagen, dus 2 voor het einde van de competitie, 81 punten door 27 keer te winnen en 1 keer te verliezen. KVK Avelgem lukte in totaal (forfaitdoelpunten inbegrepen) al 211 goals en moest er voorlopig 19 toestaan. U kan KVK Avelgem onder leiding van trainer Geert Van Alderwierelt dit seizoen nog twee keer aan het werk zien namelijk op zondag 7 april 2019 om 15 uur op bezoek bij het derde elftal van FW Diksmuide Merkem en op zaterdag 13 april 2019 om 19 uur thuis tegen SC Oostrozebeke.

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KVK Avelgem met de titel in 2de provinciale West-Vlaanderen en de promotie naar de hoogste reeks in de provincie!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share