Share

Rijsel was op zaterdag 30 maart 2019 het centrum van het voetbalgebeuren in Frankrijk. ‘s Namiddags stond vlakbij de Belgische grens in Camphin-en-Pévèle de belangrijkse affiche in de D1 Féminine op het programma tussen Lille OSC en FC Metz voor het behoud terwijl ‘s avonds Racing Club de Strasbourg Alsace en En Avant de Guingamp elkaar partij gaven in het Stade Pierre-Mauroy voor de 25ste finale van de Franse Coupe de la Ligue, de ligabeker.

Lille OSC mocht al vroeg juichen. Dat deed het op het einde ondanks een late gelijkmaker uiteindelijk ook nog! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Op aangeven van Marine Dafeur kopte Ouleymata Sarr op het Domaine de Luchin al vroeg in de wedstrijd het team van Belgian Red Flame Maud Coutereels, Silke Demeyere en de revaliderende Jana Coryn op voorsprong (1-0, 10de minuut). Zij hielden die voorsprong vervolgens heel lang vast mede dankzij enkele knappe reddingen van hun doelvrouw Elise Launay. Zes minuten voor tijd moest zij zich toch gewonnen geven toen Léa Khelifi knap vanuit vrije trap de gelijkmaker op het bord trapte (1-1, 84ste minuut).

Léa Khelifi (14) aan de bal voor FC Metz tussen Lina Boussaha (18) en Silke Demeyere (6). Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Daarmee leek FC Metz op weg naar het behoud maar toch kon het team dat nu gecoacht wordt door ex-speelster Rachel Saïdi en op woensdag 8 mei 2019 de Franse bekerfinale speelt tegen Olympique Lyonnais, het laken alsnog naar zich toe halen toen Ouleymata Sarr nu Julie Dufour op rechts bediende, zij alleen op doel afging en perfect het winnende doelpunt tegen de netten joeg (2-1, 88ste minuut). Lille OSC pakte zo op de 19de speeldag 3 belangrijke punten voor het behoud tegen een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd.

Bekijk een samenvatting van Lille OSC – FC Metz dankzij FFF/D1 Féminine:

Luister naar Amélie Delabre (FC Metz) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Maud Coutereels (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Silke Demeyere (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Ook nog meegeven dat Olympique Lyonnais, de titelverdediger, op deze speeldag verrassend slechts tot een gelijkspel kwam op bezoek bij Fleury. Het werd 1-1 terwijl PSG thuis met 3-0 won tegen staartploeg Rodez. In de titelstrijd hebben beide teams met nog 3 speeldagen voor de boeg nu 53 punten maar Olympique Lyonnais heeft verruit het betere doelsaldo (+71 tegenover + 47 voor PSG). Onderaan heeft FC Metz als 10de 16 punten, Lille OSC heeft op de 11de plaats 15 punten en Rodez staat 12de en laatste met 10 punten. De laatste 2 degraderen.

Bekijk de beelden van alle duels op de 19de speeldag in de Franse D1 Féminine met dank aan FFF / Canal +:

Tot slot nog melden dat Racing Club de Strasbourg Alsace zaterdagavond voor de derde keer de Franse ligabeker won door na strafschoppen (4-1) En Avant de Guingamp te verslaan. Het bleef gedurende 120 minuten in het Stade Pierre-Mauroy 0-0. Daarmee kwam er een einde aan de lange opeenvolgende trofeeënreeks van PSG, dat de voorbije 5 jaar deze beker had gewonnen!

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond Lille OSC – FC Metz via:

http://paul.vrouwenteam.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer over Lille OSC – FC Metz via:

https://www.losc.fr/actualites-foot-lille/loscfcm-2-1-une-victoire-capitale-pour-le-maintien

Share