Share

Op dinsdag 1 oktober 2019 begint voor 48 landenteams de eerste kwalificatieronde richting het EK 2020 dat in juli 2020 in Georgië zal plaatsvinden. Voor de Belgian Red Flames U19 is dat op woensdag 2 oktober 2019 het geval.

De Belgian Red Flames, die vorig seizoen doordrongen tot de laatste acht, zitten dit jaar in de eerste EK-kwalificatieronde in groep 10 met Zweden, Armenië en het gastland Bosnië-Herzegovina. Het is ook tegen Bosnië-Herzegovina dat ze hun eerste wedstrijd zullen afwerken op woensdag 2 oktober 2019 om 15u30 in het Stadium Etno Selo Stanisići in Bijeljina. Op zaterdag 5 oktober 2019 volgt het tweede duel tegen in hetzelfde stadion tegen Armenië dan met aftrap om 11 uur ‘s ochtens. Op dinsdag 8 oktober 2019 wordt de slotwedstrijd gespeeld tegen Zweden in het Novi Gradski in Ugljevik met aftrap om 15 uur. De eerste twee van de 12 groepen en de vier beste derdes met het beste resultaat tegen de top 2 van elke groep plaatsen zich voor de Eliteronde die in de lente van volgend jaar zal plaatsvinden.

Bondscoach Xavier Donnay en zijn assistente Aline Zeler selecteerden in alfabetische volgorde volgende speelsters voor deze eerste EK-kwalificatieronde:

Constance Brackman (Standard), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Romy Camps (KAA Gent Ladies), Noa Corbeels (OH Leuven), Léa Cordier (Standard), Marith De Bondt (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Joséphine Delvaux (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Sari Kees (KRC Genk Ladies), Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Riet Maes (SC Eendracht Aalst), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Fran Meersman (KAA Gent Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Lisa Petry (Standard), Stéphanie Pirotte (Standard), Frieke Temmerman (Club Brugge), Jarne Teulings (KRC Genk Ladies).

U kan de wedstrijden vanuit Bosnië-Herzegovina volgen via:

https://www.uefa.com/womensunder19/matches/#/mt/2019/10

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share