Share

Op maandag 30 september 2019 werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League. Nu de Belgische landskampioen RSC Anderlecht er niet meer bij is was het uitkijken welke teams de clubs met Belgian Red Flames in hun ploeg zouden loten. Hieronder kan U het resultaat bekijken.

Eenmalig Gouden Schoen Janice Cayman mag het met titelverdediger Olympique Lyonnais opnemen tegen het Deense Fortuna Hjörring. Voor tweevoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert staat er met Manchester City een revanche van vorig seizoen op het programma. Zij krijgen nu in de achtste finals een duel tegen Atlético Madrid, het team waartegen City vorig seizoen al in de eerste ronde onderuit ging. Davinia Vanmechelen en FC Twente tenslotte spelen tegen VfL Wolfsburg. BIIK Kazygurt krijgt na RSC Anderlecht nu Bayern München voorgeschoteld.

Dit zijn alle wedstrijden van de achtste finales op weg naar Wenen 2020:

Glasgow City (Schotland) – Brøndby (Denemarken);

FC Barcelona (Spanje) – FC Minsk (Wit-Rusland);

BIIK-Kazygurt (Kazachstan) – Bayern München (Duitsland);

Lyon (Frankrijk) – Fortuna Hjørring (Denemarken);

Paris Saint-Germain (Frankrijk) – Breidablik (Ijsland);

VfL Wolfsburg (Duitsland) – FC Twente (Nederland);

Slavia Praag (Tsjechië) – Arsenal (Engeland);

Manchester City (Engeland) – Atlético Madrid (Spanje);

De heenwedstrijden zijn op woensdag 16 en donderdag 17 oktober 2019, de terugwedstrijden zijn gepland op woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2019.

De loting voor de kwartfinales is op vrijdag 8 november 2019 in Nyon. De kwartfinales zijn op 24/25 maart 2020 (heen) en 1/2 april 2020 (terug). De halve finale is op 25/26 april 2020 (heen) en 2/3 mei 2020 (terug). De finale is op zondag 24 mei 2020 in het Viola Park in Wenen.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share