Op dinsdag 12 november 2019 was het uitkijken naar de laatste interland met inzet van de Belgian Red Flames in dit kalenderjaar in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven tegen Litouwen. Eerder op de avond stond er ook in het Lipo Park in Schaffhausen al een interessante wedstrijd in deze groep op het programma namelijk het duel tussen Zwitserland en Roemenië. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Ramona Bachmann lukte 3 doelpunten voor Zwitserland in Schaffhausen tegen Roemenië! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Onder leiding van Nils Nielsen, de bondscoach die in 2017 met Denemarken de finale van het EK speelde tegen Nederland, haalde Zwitserland fors uit tegen Roemenië dat in de 65ste minuut door een rode kaart voor Maria Ficzay met tien kwam te staan. Het stond toen al 2-0 na een dubbel van Ramona Bachmann voor de rust. Ana Maria Crnogorcevic lukte vanop de stip het derde Zwitserse doelpunt en net voor de Belgian Red Flames aan hun duel tegen Litouwen begonnen had Ramona Bachmann al haar derde goal van de avond gescoord. Via Fabienne Humm en Svenja Fölmli maakte Nati het half dozijn doelpunten vol (6-0).

De huldiging voor de wedstrijd van de ‘club van 100’ met bondscoach Ives Serneels en Janice Cayman omringd door Eric ‘de Leeuw’ Gerets (links), Mehdi Bayat (voorzitter KBVB), Roberto Martinez (bondscoach Rode Duivels) en Peter Bossaert (CEO van de KBVB). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In Leuven werden Janice Cayman, winnares van de tweede editie van de Gouden Schoen, en bondscoach Ives Serneels gehuldigd voor hun 100ste interland bij de Belgian Red Flames. Maar tegen Litouwen was Tine De Caigny van RSC Anderlecht met maar liefst 5 doelpunten in 59 minuten tijd bij de ingebruikname van de nieuwe shirts van de Belgische nationale voetbalteams de grote figuur. Alleen Algimante Mikutaite, de linksachter van de bezoekers, kwam haar feestje op het scorebord verstoren met een eigen doelpunt (het vierde (!!!) al van Litouwen in deze EK-kwalificatiecampagne) net voor het halfuur!

Tine De Caigny lukte in haar 51ste interland voor de Belgian Red Flames maar liefst 5 goals en zo bracht ze haar totaal op 19 doelpunten voor België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Dit waren de doelpuntenmakers op dinsdag 8 november 2019 in groep H:

Zwitserland – Roemenië 6-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 26′ Ramona Bachmann 1-0, 45′ Ramona Bachmann 2-0, 65′ Ana Maria Crnogorcevic 3-0 op strafschop, 74′ Ramona Bachmann 4-0, 81′ Fabienne Humm 5-0, 88′ Svenja Fölmli 6-0.

Rode kaart: 65′ Maria Ficzay (Roemenië);

Bekijk de doelpunten van deze EK-kwalificatieinterland met dank aan SFV:

België – Litouwen 6-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 14′ Tine De Caigny 1-0, 29′ Algimante Mikutaite 2-0, 32′ Tine De Caigny 3-0, 46′ Tine De Caigny 4-0, 66′ Tine De Caigny 5-0, 73′ Tine De Caigny 6-0.

Bekijk alle doelpunten uit deze EK-kwalificatiewedstrijd met dank aan RBFA / Q2: