Share

Op vrijdag 17 januari 2020 hernam de Super League met inhaalwedstrijden die al in het vorige decennium hadden moeten gespeeld worden. De classico RSC Anderlecht tegen Standard dateerde al van de 3de speeldag toen vrouwelijk paars-wit Europees moest voetballen terwijl OH Leuven tegen KAA Gent Ladies van de 12de speeldag niet plaatsvond omdat de stage van de Yellow Flames in Valencia blijkbaar belangrijker was.

Iets over half januari 2020 won RSC Anderlecht dan al voor de derde keer dit seizoen met een doelpunt verschil tegen Standard dankzij Sarah Wijnants in het verleden nog aktief bij de vrouwelijke Rouches die inmiddels al 6 keer scoorde in deze Super League (1-0).

Ook de vrouwelijke Buffalo’s bleven op bezoek bij OH Leuven aan de winnende hand 0-2 dankzij goals van Elena Dhont (haar 7de van het seizoen) en van de Zwitserse Nina Stapelfeldt (haar 3de van deze competitie).

Op vrijdag 31 januari 2020 gaat de Belgische Super League verder met nu ook weer een wedstrijd voor Club Brugge dat tijdens deze winterpauze het langst van competitievoetbal verstoken bleef. Vrouwelijk blauw-zwart gaat meteen op bezoek bij de vrouwelijke Buffalo’s die inmiddels weten dat ze dit jaar de Beker van België niet voor een derde keer kunnen winnen.

***Super League – inhaalwedstrijden:

RSC Anderlecht – Standard 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 78′ Sarah Wijnants 1-0.

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

OH Leuven – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 12′ Elena Dhont 0-1, 49′ Nina Stapelfeldt 0-2.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/511940319719871/

De stand na deze inhaalwedstrijden en na 13 volledige speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 13-37 (38-6);

2. Standard 13-24 (29-14);

3. KAA Gent Ladies 13-22 (28-20);

4. KRC Genk Ladies 13-17 (26-21);

5. Club Brugge 13-13 (14-33);

6. OH Leuven 13-1 (7-48);

TOPSCORERS:

10 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 10 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard), Charlotte Laridon (Club Brugge), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);

6 doelpunten:

Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

4 doelpunten:

Stefania Vatafu (RSC Anderlecht);

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies);

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Lisa Petry (Standard), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Merel Bormans (Standard);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (OH Leuven).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Sari Kees (voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies), Lauren Huys (voor KAA Gent Ladies tegen KRC Genk Ladies).

***Dit is het programma voor de 14de speeldag op vrijdag 31 januari 2020:

KRC Genk Ladies – Standard (20u);

OH Leuven – RSC Anderlecht (20u30);

KAA Gent Ladies – Club Brugge (20u30);

Voor de tussenstanden van de wedstrijden in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Dit is het programma voor de 15de speeldag op vrijdag 7 februari 2020:

Standard – OH Leuven;

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;

Club Brugge – KRC Genk Ladies (zaterdag 08/02/2020);

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share