Share

Op zondag 26 januari 2020 stond in Oostakker de tweede halve finale van de Beker van België 2019-2020 op het programma. Het was een heruitgave van de finale van vorig seizoen tussen bekerhouder KAA Gent Ladies en Royal Standard de Liège, dat zelf voor het laatst de trofee won in 2018. Voor beide teams stond er veel op het spel want het behalen van de titel in de Super League was voor beiden nu al zo goed als onmogelijk geworden.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Standard won dus op bezoek bij KAA Gent Ladies met het kleinste verschil dankzij een eigen doelpunt van Lotte De Wilde na een voorzet van Lola Wajnblum en onder druk van Sylke Calleeuw (0-1, 55ste minuut). Zo werd Standard dus de tegenstander van RSC Anderlecht voor de finale op zondag 19 april 2020 in een nog aan te duiden voor beide teams neutraal stadion.

Luister naar Sylke Calleeuw (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nicky Evrard (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Maud Coutereels (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportages van Sevil Oktem en Stijn Audooren via:

Sportpix.be

Bekijk ook de andere halve finale tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share