Share

Op woensdag 24 juni 2020 heeft de KBVB haar plannen voor de vernieuwde Women’s Super League bekendgemaakt. Na vijf seizoenen aanmodderen met acht ploegen, zeven of zoals in de voorbije drie seizoenen slechts zes clubs zullen er voortaan zoals U al een tijdje weet tien vrouwenvoetbalteams aan de aftrap komen op weg naar de Belgische landstitel 2020-2021! Bij de KBVB hoopt men dat door de uitbreiding van het aantal teams de kwaliteit van het vrouwenvoetbal in België zal verbeteren.

Het podium van de Women’s Football Summit van de KBVB op dinsdag 27 augustus 2019 in het auditiorium van Brussels Expo! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In augustus 2019 presenteerde de Koninklijke Belgische Voetbalbond het ‘The World at our Feet’-project, dat meer meisjes en vrouwen aan het voetballen wil krijgen. De KBVB kondigde toen aan dat een vernieuwing van de hoogste divisie van het Belgische vrouwenkampioenschap een van de belangrijkste pijlers van dat plan was. Die nieuwe start komt er nu dus aan vanaf eind augustus 2020. Vanaf dan nemen 10 vrouwenvoetbalploegen deel aan de Women’s Super League in plaats van zes en zullen er ook play-offs gespeeld worden.

Belgian Red Flame Chloe Vande Velde (links) en Chloe Van Mingeroet (rechts) zien mekaar in de vernieuwde Super League 2019-2020 terug voor een duel tussen KAA Gent Ladies en SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Naast het bekende zestal van vorig jaar RSC Anderlecht, Royal Standard de Liège, KAA Gent Ladies, KRC Genk Ladies, Club Brugge (vanaf dit seizoen Club YLA) en OH Leuven nemen ook SC Eendracht Aalst Ladies, Fémina White Star Woluwe, SV Zulte Waregem en het nieuw opgerichte Sporting du Pays de Charleroi deel aan de nieuwe competitie. Al deze clubs kregen een licentie voor de Belgische Women’s Super League zoals die voorzien is voor alle Pro League Clubs.

De competitie krijgt ook een gloednieuw logo en een eigen account op de social media Facebook, Twitter en Instagram waar interactieve content zal aangeboden worden. De KBVB is op dit ogenblik ook nog op zoek naar een partner die zijn naam wil verbinden aan de Belgische vrouwencompetitie om zo bijkomende inkomsten te genereren.

Foto – (c) Eleven Sports

De nieuwe Women’s Super League zal in principe ook aan bod komen op Eleven Sports, dat recent de televisierechten kocht van het Belgische profvoetbal en van de Women’s Super League, maar er is nog geen enkele duidelijkheid over waar, wanneer en hoe de uitzendingen rond het Belgische vrouwenvoetbal zullen verlopen of hoe ze naar de kijker zullen gebracht worden.

De vraag voor het seizoen 2020-2021 is nu al wie RSC Anderlecht, hier met Belgian Red Flame Tine De Caigny, van een vierde landstitel op rij kan houden? Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lees nog meer over de vernieuwde Super League met Katrien Jans, de Women’s Football Manager van de KBVB, via de website van de KBVB:

RBFA

Lees over de vijfde editie van de Belgische Super League via:

Vrouwenteam.be

Lees over de kampioen van het seizoen 2019-2020 via:

Vrouwenteam.be

Lees over de Women’s Football Summit van dinsdag 27 augustus 2019 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share