Share

Estland is duidelijk het zwakke broertje in de groep van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland. Het team dat onder leiding staat van de Engelse bondscoach Keith Robert Boanas kwam ook in het vijfde EK-kwalificatieduel in groep 7 niet tot scoren. Het kreeg bovendien al 22 doelpunten tegen, een gemiddelde van 4,4 tegengoals per wedstrijd!

Er is nog veel werk aan de winkel voor Keith Robert Boanas, de Engelse bondscoach van Estland! Foto - Dirk Vuylsteke

Er is nog veel werk aan de winkel voor Keith Robert Boanas, de Engelse bondscoach van Estland! Foto – Dirk Vuylsteke

Tijdens de wedstrijd op Den Dreef in Leuven trapte Estland welgeteld één keer naar het Belgische doel. Het schot van Vlada Kubassova (FC Levadia Tallinn) was van ver buiten de grote rechthoek wel binnen het kader maar het bezorgde Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames, niet echt problemen. We speelden toen al 72 minuten en 13 sekonden!

Vlada Kubassova, die haar clubvoetbal speelt bij Levadia Tallinn, zorgde op Den Dreef voor het enige schot naar het doel van de Belgian Red Flames. Foto - David Catry

Vlada Kubassova, die haar clubvoetbal speelt bij Levadia Tallinn, zorgde op Den Dreef voor het enige schot naar het doel van de Belgian Red Flames. Foto – David Catry

Wel beschouwd won het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam dan ook met sprekend gemak. Het was met een half dozijn en een paar knappe doelpunten op Den Dreef (het hadden er overigens nog veel meer kunnen zijn) een walk-over net zoals eerder op dinsdag 22 september van vorig jaar tegen Bosnië-Herzegovina toen het ook ak 6-0 werd. Het enige verschil was de ruststand. Destijds 5-0, nu 3-0.

De Belgian Red Flames voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Estland in de EK-kwalificatie richting Nederland 2017! Foto - David Catry

De Belgian Red Flames voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Estland in de EK-kwalificatie richting Nederland 2017! Foto – David Catry

Tot spijt van wie het benijdt heeft die winst echter niet veel betekenis tenzij je de groep wint want als België aan het einde van de rit tweede zou eindigen in deze eigenlijk wel haalbare groep dan worden de uitslagen tegen Estland geschrapt voor de puntentelling van de beste tweedes. Om de eindstand van beste tweedes te bepalen worden na alle heen- en terugwedstrijden enkel de behaalde punten meegeteld tegen de eerste, de derde en de vierde in de groep. En dus hebben de Belgian Red Flames er eigenlijk alle belang bij om eerste te worden in deze groep want anders was deze winst misschien wel een maat voor niets?

De Belgian Red Flames konden opnieuw juichen op Den Dreef! Foto - David Catry

De Belgian Red Flames konden opnieuw juichen op Den Dreef! Foto – David Catry

In de veronderstelling dat de logica gerespecteerd wordt (dus met een eindstand 1. Engeland, 2. België, 3. Servië, 4. Bosnië-Herzegovina, 5. Estland) dan zou België in die rangschikking van beste tweedes op dit ogenblik als tweede al 8 punten hebben op een mogelijk totaal van 12. De twee wedstrijden waar je als tweede dan nog punten kan en moet bijhalen zijn uit in Servië en thuis tegen Engeland.

Bekijk de fotoreportage van David Catry en Dirk Vuylsteke rond België – Estland in Leuven via:
Sportpix.be

Lees nog meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Voor alles over het competitiereglement van het EK 2017:
Website UEFA – Competition Regulations

Share