Share

De coronacrisis en de hernieuwde lockdown zorgen ook voor problemen met de locaties voor de wedstrijden in de Women’s Scooore Super League. Zo werd het duel tussen Club YLA – KAA Gent Ladies dat nu zaterdag 7 november 2020 in het kader van de 6de speeldag zal plaatsvinden uiteindelijk verplaatst naar Knokke.

Het stadion van Royal Knokke FC in het Burgemeester Leopold Lippens Park wordt de locaite voor Club YLA – KAA Gent Ladies! Foto – (c) R. Knokke FC

De wedstrijd Club YLA – KAA Gent Ladies is nu zaterdag 7 november 2020 te zien op Eleven Sports maar er was nog flink wat zoekwerk nodig om een gepaste locatie te vinden voor deze wedstrijd waar geen publiek toegelaten is. Oorspronkelijk kon er gewoon in de schaduw van het Jan Breydelstadion gespeeld worden maar aangezien het een wedstrijd betreft die op Eleven Sports werd uitgezonden was het eerste plan om ‘de Slag om Vlaanderen’ in het Belgische vrouwenvoetbal te laten plaatsvinden in Aalter waar ook het beloftenteam van vrouwelijk blauw-zwart speelt. Daar is immers een zittribune beschikbaar en een degelijke accomodatie waar een televisieuitzending perfect kan plaatsvinden. Maar Pieter De Crem, sinds half oktober 2020 opnieuw de burgemeester van Aalter, stelde zijn veto voor die wedstrijd in zijn gemeente en dus moest Club Brugge op zoek naar een andere locatie. De keuze is uiteindelijk gevallen op het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park, het stadion van Royal Knokke Football Club.

U kan een blik werpen op het stadion van R. Knokke FC via:

Website R. Knokke FC

Blik ook nog even terug op de 5de speeldag in de Women’s Scooore Super League via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share