Share

De 23-jarige Franse international Delphine Cascarino werd na de finale van de UEFA Women’s Champions League 2020 in San Sebastian tussen haar club Olympique Lyonnais en VfL Wolfsburg, die op 3-1 eindigde, verkozen tot speelster van de wedstrijd. VISA gaf haar op die manier de mogelijkheid om één van de 245 doelen uit te kiezen die worden ondersteund door de UEFA Stichting voor Kinderen.

Foto – (c) UEFA.com / UWCL

Delphine Cascarino besliste om de gift van €50,000 aan ‘Sport dans la Ville’ te geven, een organisatie die in haar thuisstad Lyon werkt met jonge en kansarme kinderen in gemarginaliseerde buurten in heel Frankrijk om hen te helpen een beter leven te krijgen door middel van sport door mentor- en ondernemerschapsprogramma’s aan te bieden. De liefdadigheidsinstelling, opgericht in 1998, is vandaag actief in 46 stedelijke gebieden en heeft meer dan 12.000 risicojongeren in het hele land ondersteund.

Delphine Cascarino tijdens de voorbereiding op dit seizoen met Olympique Lyonnais! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Mya Mans

“Ik was vereerd dat ik werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd van de UEFA Women’s Champions League finale” zei Delphine Cascarino aan de website van UEFA. “Ik ben natuurlijk heel blij dat mijn bijdrage op het veld wordt erkend, maar het is een heerlijk gevoel om ook buiten het speelveld een verschil te kunnen maken.”

“Dankzij de vrijgevigheid van VISA ben ik in staat om een ​​organisatie te kiezen die mij nauw aan het hart ligt. Sport dans la Ville doet uitzonderlijk werk in mijn geboorteplaats Lyon en ondersteunt jonge mensen in heel Frankrijk. Ik ben trots dat ik een kleine rol heb gespeeld bij het verbeteren van het leven van mensen en ik kijk ernaar uit om hun vorderingen de komende jaren te kunnen vaststellen. “

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com

Lees over de finale van de UEFA Women’s Champions League 2020 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share