Share

Het is wellicht nog een jaartje wachten vooraleer bondscoach Ives Serneels zijn definitieve selektie van Belgian Red Flames voor het EK 2017 in Nederland mag aankondigen maar voor Marc Wilmots was het op donderdag 12 mei 2016 wel al zover. Hij maakte tijdens een persconferentie op de KBVB de lijst van Rode Duivels voor het EK 2016 in Frankrijk bekend!

Dit is de volledige lijst van 24 spelers waarvan er nog eentje moet afvallen en de 6 spelers die stand-by moeten blijven:

Doelmannen: Thibaut Courtois (Chelsea), Jean-François Gillet (KV Mechelen), Simon Mignolet (Liverpool);
Verdedigers: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Jason Denayer (Galatasaray), Björn Engels (Club Brugge), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Jordan Lukaku (KV Oostende), Thomas Meunier (Club Brugge), Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham);
Middenvelders: Moussa Dembélé (Tottenham), Marouane Fellaini (Manchester United), Radja Nainggolan (AS Roma), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg);
Aanvallers: Michy Batshuayi (Marseille), Christian Benteke (Liverpool), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Divock Origi (Liverpool).

Het Stand-by team: Nacer Chadli (Tottenham), Laurent Ciman (Montréal), Laurens De Bock (Club Brugge), Guillaume Gillet (Nantes), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Kevin Miralles (Everton), Matz Sels (KAA Gent).

In vergelijking met de selektie die aantrad op het WK 2014 in Brazilië zijn er 9 veranderingen. Daniel Van Buyten is uiteraard gestopt en Vincent Kompany ligt in de lappenmand met een blessure. Anthony Vanden Borre speelde de voorbije maanden enkel nog beloftenwedstrijden en gaat dus uiteraard ook niet mee. Verder afwezig zijn Steven Defour, Adnan Januzaj en doelman Sammy Bossut. Voor Nacer Chadli, Laurent Ciman en Kevin Mirallas is er nog een sprankeltje hoop mochten ze eventueel alsnog vanuit het stand-by team in laatste instantie in de selektie gedropt worden.

Opmerkelijk is verder de afwezigheid van de laatste 3 Belgische winnaars van de Gouden Schoen in de voorlopig lijst van 24. Noch Thorgan Hazard (winnaar 2013), Dennis Praet (winnaar 2014) of Sven Kums (winnaar 2015) spelen straks op het EK 2016 in Frankrijk!

Dit is het programma van de Rode Duivels op weg naar en tijdens het EK 2016 in Frankrijk:

Oefenduels:
Zaterdag 28 mei 2016 – 16u15 – Stade de Genève, Genève;
Zwitserland – België;

Woensdag 1 juni 2016 – 20u45 – Koning Boudewijnstadion, Brussel;
België – Finland;

Zondag 5 juni 2016 – 18u – Koning Boudewijnstadion, Brussel:
België – Noorwegen;

EK 2016 – Duels Rode Duivels in groep E:
Maandag 13 juni 2016 – 21u – Stade de Lyon (Parc OL), Lyon:
België – Italië

Luister naar Wendie Renard (ambassadrice in Lyon) over de Rode Duivels:

Zaterdag 18 juni 2016 – 15u – Stade de Bordeaux (Stade Matmut-Atlantique), Bordeaux:
België – Ierland;

Woensdag 22 juni 2016 – 21u – Stade de Nice (Allianz Riviera), Nice:
Zweden – België.

Indien U het wegens werkomstandigheden zou gemist hebben kan U hier nog eens de persconferentie van bondscoach Marc Wilmots bekijken met dank aan de KBVB:


Voor meer over het stadion van Lyon:

Website Stadion Lyon

Voor meer over het stadion van Bordeaux:
Website Stadion Bordeaux

Voor meer over het stadion van Nice:
Website Stadion Nice

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland hun eerstvolgende kwalificatiewedstrijd op vrijdag 3 juni 2016 in Tartu spelen tegen Estland om 15 uur lokale tijd (14u bij ons) vooraleer ze in september vervolgen met een uitwedstrijd tegen Servië en een thuisduel tegen Engeland.

Lees ook nog via:
Vrouwenteam.be

Bekijk het programma voor het EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be

Share