Share

De Belgian Red Flames willen zich in dit decennium voor het eerst plaatsen voor een WK-eindronde. Op vrijdag 30 april 2021 zullen de Belgian Red Flames weten tegen welke landen ze zullen moeten uitkomen in de kwalificatie op weg naar het volgende WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Voor de volledigheid hebben we alle mogelijk tegenstanders bij die loting nu al even op een rijtje gezet.

illustration picture of the Belgian dugout pictured before a friendly female soccer game between the national teams of Belgium , called the Red Flames and The Republic of Ireland , on sunday 11 th of April 2021 in Brussels , Belgium . PHOTO SPORTPIX.BE | SPP

Wat de kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland betreft zullen er 8 groepen van 6 teams gevormd worden. De Belgian Red Flames, zijn op dit ogenblik onder leiding van bondscoach Ives Serneels en zijn assistent Kris Van Der Haegen 10de op de UEFA-ranking en zullen dus zeker tegen een reekshoofd moeten spelen op weg naar het volgende WK! De reekshoofden bij die loting op vrijdag 30 april 2021 in bokaal 1 zijn Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Spanje, Noorwegen en Italië.

Cristiana Girelli van Juventus kan met Italië tegenstander worden van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2023! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De landen waartegen de Belgian Red Flames, die zelf in bokaal 2 zullen zitten, in die kwalificatie niet kunnen uitkomen zijn Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Ijsland, Schotland, Rusland en Finland!

Ramona Bachmann en Zwitserland zullen dit keer de weg naar het WK 2023 van de Belgian Red Flames niet versperren tenzij ze een tegenstander worden in de play-offs! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de derde bokaal gaan we Portugal, Wales, Tsjechië, Oekraïne, Ierland (de tegenstander van zondagavond in het Koning Boudewijnstadion), Polen, Slovenië en Roemenië terugvinden.

Jessica Silva, ploeggenote van Janice Cayman bij Olympique Lyonnais, kan met Portugal opnieuw een tegenstander worden van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2023! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bokaal vier bestaat uit Servië, Bosnië & Herzegovina, Noord-Ierland (dat mogelijk straks op het EK 2022 in Engeland aanwezig is), Slovakije, Hongarije, Wit-Rusland, Kroatië en Griekenland.

Ludmila Matavkova is een speelster die normaal gezien bij de Slovaakse nationale ploeg zal spelen op weg naar het WK 2023! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De landen uit bokaal vijf zijn Albanië, Noord-Macedonië, Israel, Azerbeidzjan, Turkije, Malta, Kosovo en Kazachstan.

Ylenia Carabott van Sporting de Charleroi kan met Malta België ontmoeten op weg naar het WK 2023! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In bokaal zes zitten Moldavië, Cyprus, Fär Oer, Georgië, Letland, Montenegro, Litouwen en Estland.

Vrouwelijke Zebra Renate-Ly Mehevets, hier in duel met Rkia Mazrouai van KAA Gent Ladies, wordt misschien met Estland een tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2023! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De acht groepswinnaars in de Europese zone plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2023, de tweedes spelen een play-off in een heen- en terugwedstrijd. De drie beste winnaars van die 4 play-offs plaatsen zich ook voor het WK 2023. De zwakste winnaar van één van die vier Europese barrageduels (en dat zal berekend worden op basis van de 10 wedstrijden in de WK-kwalificatie en de 2 play-offs) kan zich daarna toch nog van een WK-ticket verzekeren maar dan moet het wel nog een toernooi, dat zal plaatsvinden in Australië en Nieuw-Zeeland, met 9 andere landen van alle voetbalcontinenten winnen.

Lees ook nog via:

Vrouwenvoetbal.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share