Share

Zowel in de nederlans- als de franstalige versie van Sport/Voetbal Magazine kon U vanaf woensdag 25 mei 2016 twee artikels lezen rond het Belgische vrouwenvoetbal.

Op pagina 15 van de nederlandstalige versie staat als titel van het korte artikel van Alain Eliasy te lezen ‘Competitiehervorming vrouwen geen succes’. Hierin staat te lezen dat een jaar na het opdoeken van de BeNeLeague het vrouwenvoetbal in ons land in een kleine crisis zit. De invoering van play-offs die de Belgische competitie een nieuw elan moest geven bleek geen succes te kennen maar toch zit een aanpassing van de Super League er niet in. Ook volgend seizoen wordt er met acht ploegen twee keer tegen elkaar gespeeld in een eerste fase en zijn er play-offs nadien. Marc Lesenfants, de voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal is er zich van bewust want hij zegt dat het competitiesysteem moet aangepakt worden omdat anders het Belgische vrouwenvoetbal helemaal in elkaar dreigt te zakken.

Marc Lesenfants, de voorzitter van het vrouwenvoetbal in België, is zich bewust van de problemen rond de Super League! Foto - Sportpix.be/David Catry

Marc Lesenfants, de voorzitter van het vrouwenvoetbal in België, is zich bewust van de problemen rond de Super League! Foto – Sportpix.be/David Catry

Hetzelfde valt te lezen in de franstalige editie op dezelfde pagina maar daar is er nog een extra artikel op pagina 12 getekend Pierre Danvoye met als titel ‘Beneleague ou Superleague, Standard toujours champion’. Uiteraard gaat het hierin over de titel van Standard dat als club door het verdwijnen van de BeNeLeague het met een minder budget moest doen en ook enkele sterspelers zoals Tessa Wullaert en Vanity Lewerissa naar het buitenland moest laten vertrekken. Ook trainer Benoît Waucomont komt even aan het woord over de spectaculaire terugkeer van de vrouwelijke Rouches tijdens de play-offs nadat ze in de reguliere competitie derde werden met 6 punten achterstand op leider RSC Anderlecht. Tenslotte kreeg ook Fery Ferraguzzi, de sportief directeur van Standard, nog even het woord. Zei sprak over het einde van een cyclus binnen de club en het bouwen aan de toekomst. Daarnaast haalde ze nog eens flink uit naar de KBVB omdat die te vaak beroep doet op de speelsters. “Door alle tussenstops in deze competitie waarbij onze speelsters beschikbaar moesten zijn voor de nationale elftallen had onze trainer hen per maand ongeveer maar 15 dagen ter beschikking. Het is niet mogelijk om goed werk af te leveren in dergelijke omstandigheden. Bovendien vraagt de KBVB elk jaar meer en meer van ons maar zelf geven ze nooit iets aan de clubs! Het is hoog tijd dat daar verandering in komt!”, aldus nog Fery Ferraguzzi in Sport/Foot Magazine.

Lees nog meer over de titel van Standard in de Super League:

Vrouwenteam.be

Lees ook nog over de uithaal van bondscoach Marc Wilmots op vrijdag 27 mei 2016 in Lausanne naar de KBVB:
Website De Standaard

Share