Share

Rkia Mazrouai, die in het begin van het seizoen 2020-21 in Belgiê bij KAA Gent Ladies terechtkwam mocht de voorbije dagen haar debuut vieren bij het nationale vrouwenvoetbalteam van Marokko, dat tegenwoordig onder leiding staat van de Franse ex-international Reynald Pedros in 2019 nog winnaar van de UEFA Women’s Champions League met Olympique Lyonnais!

Een selfie van Rkia Mazrouai met Hakim Ziyech, de ex-speler van Ajax die tegenwoordig voor Chelsea uitkomt! Foto – (c) RM

Marokko is niet onbekend voor het Belgische vrouwenvoetbal want in het verleden speelde Ibtissam Bouharat (ex-RSC Anderlecht, ex-Standard, ex-Lierse, ex-PSV) voor dat land.

Ibtissam Bouharat aan de bal voor Standard! in de Women’s BeNeLeague! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In juni 2021 is er dus opnieuw een speelster uit de Belgische competitie, inmiddels de Women’s Scooore Super League, die op het Afrikaanse continent internationaal mag aantreden. Rkia Mazrouai van de vrouwelijke Buffalo’s mocht op donderdag 10 juni 2021  in Rabat na 79 minuten invallen in het eerste oefenduel tegen Mali. Marokko won dat duel met 3-0 na goal van Ayane Rozilla (1-0, 2de minuut), Imane Saoud (44ste minuut) e, Salma Amani (3-0, 45ste minuut).

Bekijk de doelpunten uit het eerste duel met dank aan Abdo Ja:

 

Op maandag 14 juni 2021 stonden beide teams opnieuw tegenover mekaar in het Moulay Hassan Complex van Rabat en dit keer stond de speelster van de vrouwelijke Buffalo’s zelfs aan de aftrap.

De Marokkaanse basiself voor de tweede oefenwedstrijd in Rabat tegen Mali. U herkent Rkia Mazrouai rechts onderaan met het nummer 14! Foto – (c) FRMF

Dit keer vielen er vijf doelpunten te noteren waardoor het uiteindelijk 3-2 werd. De doelpunten in dit tweede oefenduel werden opnieuw allemaal gescoord in de eerste helft allereerst door de Malinese Sakou Aminata in eigen doel (1-0, 13de minuut) waarna Rania Senhaji de voorsprong verdubbelde (2-0, 15de minuut). Diara Akissa scoorde vervolgens tegen voor Mali (2-1, 29ste minuut) waarna Rania Senhaji met een knap schot Marokko op 3-1 bracht (35ste minuut). Diara Akissa zorgde nog voor de rust voor de aansluitingstreffer van Mali (3-2, 43ste minuut). Voor beide landen waren het voorbereidingsduels op de komende WK-kwalificatiewedstrijden.

Bekijk de doelpunten uit het tweede duel met dank aan Abdo Ja:

Voor nog meer over de Marokkaanse nationale vrouwenvoetbalteam kan U terecht op:
 
 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share