Share

Europees kampioen Nederland oefende op weg naar het Olympisch tornooi in Japan op dinsdag 15 juni 2021 in Enschede tegen Noorwegen, een van de tegenstandars van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Met 7-0 verliezen, dat is een ongebruikelijk resultaat voor het Noorse nationale vrouwenvoetbalteam! Foto – (c) KNVB / Ons Oranje

Wat vooraf een spannende wedstrijd leek te worden draaide uit op een doelpuntenfestival voor het team van de afscheidnemende bondscoach Sarina Wiegman en een historische nederlaag, de zwaarste ooit, voor Noorwegen.

Kijk naar een samenvatting van Nederland – Noorwegen dankzij OnsOranje:

Nederland won dus met maar liefst 7-0 thuis tegen Noorwegen nadat het bij de rust 2-0 stond. De doelpunten waren van Vivianne Miedema (1-0, 13de minuut), Sherida Spitse (2-0, 34ste minuut), Jill Roord (3-0, 51ste minuut), een owngoal van Ingrid Moe Wold na een poging van Dominique Janssen (4-0, 53ste minuut), een tweede goal van Vivianne Miedema (5-0, 57ste minuut), Shanice van de Sanden (6-0, 73ste minuut) en Daniëlle van de Donk (7-0, 84ste minuut). Nederland begint aan de Olympische Spelen op woensdag 21 juli 2021 met een wedstrijd tegen Zambia. Daarna volgen nog Brazilië (zaterdag 24 juli) en China (dinsdag 27 juli 2021).

Stina Blackstenius lukte het enige doelpunt in Zweden – Noorwegen! Foto – (c) SVF

Op donderdag 10 juni 2021 had Noorwegen ook al de oefeninterland in Kalmar op bezoek bij Zweden met 1-0 verloren na een doelpunt van Stina Blackstenius na een assist van Kosovare Asllani (1-0, 66ste minuut). En vlak na hun 0-2-winst in het Koning Boudewijnstadion op donderdag 8 april 2021 tegen de Belgian Red Flames verloor Noorwegen op dinsdag 13 april 2021 met 3-1 tegen Duitsland. Guro Reiten bracht de Noren toen al vroeg 0-1 voor (4de minuut) maar na doelpunten van Laura Freigang (8ste minuut), Linda Dallmann (18de minuut) en Paulina Krumbiegel (62ste minuut) verloor het team van bondscoach Martin Sjögren in Wiesbaden nog met 3-1.

Bekijk een korte samenvatting van dat duel via Korner Kickerz:

Noorwegen begint aan de WK-kwalificatie richting Australië en Nieuw-Zeeland 2023 met een thuiswedstrijd tegen Armenië op donderdag 16 september 2021. Op dinsdag 21 september 2021 speelt het uit bij Kosovo. Vervolgens trekt Noorwegen op donderdag 21 oktober 2021 naar Polen vooraleer het op dinsdag 26 oktober 2021 de Belgian Red Flames ontvangt.

Lees nog meer over het oefenduel België – Noorwegen van begin april 2021 via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over het vrouwenvoetbaltornooi op de Olympische Spelen 2021 via:

Vrouwenteam.be 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share