Share

Lisa Lichtfus wordt de eerste Belgische doelvrouw bij een club op het hoogste niveau in Frankrijk. De 21-jarige Lisa, die de voorbije jaren het vaste sluitstuk bij Standard was geworden, mag zich opmaken voor een nieuw avontuur bij de Franse eersteklasser Dijon Football Côte d’Or, zo werd op vrijdag 18 juni 2021 bekend.

Foto – (c) Dijon FCO

Volgend seizoen komt recordinternational Janice Cayman met haar club Olympique Lyonnais dus nog eens een Belgische speelster tegen in de Franse competitie. In het verleden speelde ze ook nog met Montpellier wel eens tegen Rijsel waar met Maud Coutereels (ook al ex-Standard), Silke Demeyere en Jana Coryn drie Belgian Red Flames aanwezig waren maar sinds die club naar de tweede klasse degradeerde was de ex-speelster van o.a. KVK Tienen helemaal alleen in Frankrijk. Daar komt nu dus verandering in.

Lisa Lichtfus vertrekt na vele jaren bij de vrouwelijke Rouches richting Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij Dijon FCO vertrokken de twee doelvrouwen Mylène Chavas (naar Bordeaux) en Maryne Gignoux (naar Saint-Etienne) en dus heeft Lisa Lichtfus, 2 keer Belgisch landskampioen (2016 en 2017) en 1 keer winnaar van de Belgische beker (2018), meteen een mooie uitdaging voor de volgende twee seizoenen want ze tekende tot en met de zomer van 2023 bij Dijon.

Lisa Lichtfus werd zowel in 2017 als in 2019 verkozen tot beste doelvrouw in de Belgische competitie met telkens de Sparkle trofee als prijs! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

“De Franse D1 Arkema is een sterker kampioenschap dan de Women’s Scooore Super League en ik was ook op zoek naar een club die nog professioneler was,” vertelde Lisa aan de website van de club. “Het is een stap die ik altijd heb willen zetten. Het wordt een grote verandering maar ik denk dat ik me gemakkelijk zal aanpassen. Bij DFCO is het enthousiasme voor het vrouwenvoetbal groot en de eerste gesprekken zorgden ervoor dat ik me meteen kon vinden in het project.”

Lisa Lichtfus op training bij de Belgian Red Flames waarvoor ze wel al geselekteerd werd maar voorlopig nog geen interland heeft! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard ontmoette Dijon FCO in de voorbije drie seizoenen telkens tijdens een vriendschappelijke wedstrijd en het is op die manier dat de interesse tot stand is gekomen liet Pierre-Henry Coulon, de keeperstrainer van Dijon, nog weten. Nog meegeven dat Dijon sinds de promotie naar het hoogste niveau in Frankrijk in 2018 in een competitie met 12 ploegen zich telkens wist te handhaven. Het eindigde achtereenvolgens op de 8ste plaats (2018-19), de 9de plaats (2019-20) en opnieuw de 8ste plaats dit seizoen.

Lees nog meer hierover via:

Website Dijon FCO

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share