Share

Op zaterdag 11 juni 2016, op 400 dagen van de start van het EK 2017 vrouwenvoetbal in Nederland, blikken we even terug op de oefenwinst van vrouwelijk Oranje tegen Zuid-Afrika, het team dat onder leiding staat van Vera Pauw en dat in augustus 2016 ook deelneemt aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro!

Vivianne Miedema begint het oefenduel Nederland - Zuid-Afrika in Waalwijk met een aftrap onmiddellijk achteruit! Foto - MamPict

Vivianne Miedema begint het oefenduel Nederland – Zuid-Afrika in Waalwijk met een aftrap onmiddellijk achteruit! Foto – MamPict

Het eerste oefenduel afgelopen zaterdag 4 juni 2016 werd achter gesloten deuren gespeeld in het Mandemakers Stadion van Waalwijk en gewonnen door Nederland na een vroeg doelpunt van Sherida Spitse (3de minuut).De Oranje Leeuwinnen wonnen ook het tweede duel op dinsdag 7 juni 2016. Het team van bondscoach Arjan van der Laan begon meteen met de nieuwe aftrap. Vivianne Miedema trapte alleen aan de middenstip de bal meteen achteruit. Nederland voetbalde wel vooruit en won ook dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema net over het halfuur (1-0, 31ste minuut) en in de toegevoegde tijd (2-0, 90ste + 1ste minuut).

Opmerkelijk gegeven was dat bij Zuid-Afrika met captain Janine Van Wyk een speelster aanwezig was die in haar eigen land gewoon haar eigen club heeft (JVW FC). Achteraf spraken we uiteraard even met haar maar ook met het 18-jarige talent Linda Mothlalo en met bondscoach Vera Pauw die op het EK 2009 in Finland de Oranje Leeuwinnen naar de halve finales leidde! Voor Nederland kwamen aan het woord Tessel Middag (verhuisde zopas van Ajax naar Manchester City Ladies) en met Lineth Beerensteyn (die overstapt van bekerwinnaar ADO Den Haag naar landskampioen FC Twente). Tijdens de rust van dit duel werd overigens ook nog international Eshly Bakker (Ajax) gehuldigd voor haar doelpunt van het seizoen!

Bekijk de samenvatting van Nederland – Zuid-Afrika met dank aan de KNVB:

Luister naar Janine Van Wyk (Zuid-Afrika en JVW FC):

Luister naar Linda Mothlalo (Zuid-Afrika en JVW FC):

Luister naar Tessel Middag (Nederland en Manchester City Ladies):

Luister naar Lineth Beerensteyn (Nederland en FC Twente):


Luister naar Vera Pauw (bondscoach Zuid-Afrika):

Bekijk ook nog beelden van de Nederlandse bekerfinale tussen ADO Den Haag en Ajax 1-0 met dank aan de KNVB:


En het doelpunt van het seizoen in Nederland van Eshly Bakker (Ajax) in het duel tegen SC Heerenveen:

Met de huldiging tijdens de rust van Nederland – Zuid-Afrika:

Bekijk foto’s van dit duel van Remko Kool:
Goalphoto.nl

Voor meer over het EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be
en lees ook nog:
Vrouwenteam.be

Share