Op dinsdag 19 juli 2016 ging in Slovakije het EK U19 van start. Nederland liet zich meteen opmerken door gastland Slovakije met ruime cijfers af te troeven en ook Zwitserland haalde fors uit!

Op de eerste speeldag in groep A zorgde vrouwelijk Oranje U19, dat in 2014 nog Europees kampioen werd in deze leeftijdscategorie, meteen voor 6 doelpunten tegen Slovakije. Jill Roord (FC Twente) lukte de helft van de doelpunten (3) en is voorlopig topschutter. In de andere wedstrijd in groep A ging Frankrijk, dat na een vroege rode kaart voor Hawa Cissoko (22ste minuut) met tien kwam te staan onderuit tegen Noorwegen na een doelpunt van Katrine W. Jörgensen (0-1, 36ste minuut).

In groep B zette Cinzia Zehnder met 2 doelpunten Zwitserland op weg naar een 0-4-overwinning tegen Oostenrijk (*) terwijl captain Nahikari García Pérez Spanje een nipte 1-0-overwinning bezorgde tegen Duitsland.

Cinzia Zehnder stond begin maart van dit jaar al met Zwitserland op het Olympisch kwalificatietornooi in Nederland! Foto - Sportpix.be/David Catry

Cinzia Zehnder stond begin maart van dit jaar al met Zwitserland op het Olympisch kwalificatietornooi in Nederland! Foto – Sportpix.be/David Catry

Dit waren alle uitslagen op de openingsdag van het EK U19 in Slovakije:

Groep A:
Slovakije – Nederland 0-6 (rust: 0-3);
Doelpunten: 23′ Sippie Folkertsma 0-1 op strafschop, 37′ Jill Roord 0-2, 40′ Stephanie Deszathová 0-3 (owngoal), 57′ Jill Roord 0-4, 69′ Michelle Hendriks 0-5, 74′ Jill Roord 0-6.

Frankrijk – Noorwegen 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 36′ Katrine W. Jorgensen 0-1.
Rode kaart: 22′ Hawa Cissoko (Frankrijk).

Groep B:
Spanje – Duitsland 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 62′ Nahikari Garcia Pérez 1-0.

Oostenrijk – Zwitserland 0-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 19′ Cinzia Zehnder 0-1, 88′, 60′ Naomi Mégroz 0-2, 77′ Lara Jenzer 0-3, 88′ Cinzia Zehnder 0-4.

Speeldagen 2 en 3 zijn op vrijdag 22 en maandag 25 juli 2016. De halve finales die rechtstreeks te zien zijn op Eurosport op donderdag 28 juli 2016 en de finale op zondag 31 juli 2016 om 19 uur in Senec en eveneens rechtstreeks te zien op Eurosport.

(*) Oostenrijk was het team dat tijdens de Eliteronde van de U19 in Zweden ook de Belgian Red Flames U19 uitschakelde.