Share

Het belangrijke kwalificatieduel van donderdag 15 september 2016 tussen Servië en de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland zal in de namiddag gespeeld worden.

De UEFA gaf inmiddels aan dat de wedstrijd Servië – België in groep 7 zal plaatsvinden op het Sports Center van de Servische Voetbalbond in Stara Pazova en dat om 16 uur lokale tijd (hetzelfde uur als in België). Het is geen onbekend terrein want de Belgian Red Flames U17 speelden er eind maart 2016 vlak na de aanslagen in Brussel onder leiding van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans zonder succes hun Eliteronde. Voor wie interesse zou hebben om ter plaatse te gaan kijken geven we nog mee dat Stara Pazova gelegen is een goeie 45 km ten noordwesten van de hoofdstad Belgrado op weg naar Novi Sad.

Het andere duel op die donderdag 15 september 2016 tussen Engeland en Estland wordt gespeeld op Meadow Lane, het stadion van Notts County, in Nottingham. Dat duel zal rechtstreeks te zien zijn op BBC 2!

Engeland - Estland krijgt een rechtstreekse uitzending op BBC 2! Foto - Vrouwenteam.be/MaMPict

Engeland – Estland krijgt een rechtstreekse uitzending op BBC 2! Foto – Vrouwenteam.be/MaMPict

Op de laatste speeldag ontvangen de Belgian Red Flames dan op Den Dreef in Leuven in hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd voor de eerste plaats Engeland terwijl Bosnië-Herzegovina het nog voor de eer mag opnemen tegen Servië.

Dit is het resterende programma in groep 7 van de EK-kwalificatie:


Donderdag 15 september 2016:

Servië – België (16u, Stara Pazova);
Engeland – Estland (19u05 lokale tijd, Nottingham, rechtstreeks te zien op BBC2);
Dinsdag 20 september 2016:
Bosnië-Herzegovina – Servië;
België – Engeland (in Leuven).

Dit is de stand in groep 7:
1. Engeland 6-16 (25-1);
2. België 6-14 (24-2);
3. Bosnië-Herzegovina 7-9 (6-13);
4. Servië 6-7 (5-16);
5. Estland 7-0 (0-28).

De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes
(in duels tegen de groepswinnaar, de derde en de vierde in de eindstand) kwalificeren zich voor het EK 2017 in Nederland. De twee overblijvende tweedes spelen een play-off heen- en terug tussen 17 en 25 oktober 2016 voor het laatste ticket. Gastland Nederland is als organisator rechtstreeks geplaatst. Frankrijk (groep 3), Duitsland (groep 5) en Zwitserland (groep 6) hebben zich als groepswinnaar al geplaatst voor het EK 2017! Ook Engeland (groep Belgian Red Flames), Noorwegen (groep 8) en Spanje (groep 2) zijn inmiddels zeker van kwalificatie zelfs als ze 2de zouden eindigen in hun groep!

PS: Ook nog melden dat de Belgian Red Flames (U23) op woensdag 10 augustus 2016 een oefenduel spelen tegen Duitsland U20 op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke met aftrap om 15 uur.

Bekijk twee video’s rond het Sports Center van de Servische Voetbalbond:


en via:


Lees ook nog over de Belgian Red Flames U17 in Servië via:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over het Engelse vrouwenvoetbal en de tv-coverage via:
Vrouwenteam.be

Share