Share

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Women’s Scooore Super League, in de eerste klasse en in de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

***1ste klasse – 11de speeldag:

Wuustwezel – VC Moldavo 2-4;

RFC de Liège – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-0;

Kontich – Standard B 1-3;

FW Diksmuide Merkem – KV Mechelen 1-2;

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

ASE De Chastre – RSC Anderlecht B 1-1;

Ren. AEC Mons Ladies – KAA Gent Ladies B 1-5;

Zondag 21 november 2021:

OHL Women B – KRC Genk Ladies B 1-1 (*);

Anissa Giuga scoorde zowel op zaterdag in de Women’s Scooore Super League voor KRC Genk Ladies als op zondag in de eerste klasse! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

(*) Opmerkelijk Anissa Giuga, die gisteren de gelijkmaker scoorde voor het A-elftal in de Women’s Scooore Super League lukte in dit duel nog voor het halfuur het openingsdoelpunt (0-1, 26ste minuut)! Tess Lameir maakte kort na de rust gelijk (1-1, 50ste minuut).

VK Tienen Eva’s bye;

KV Mechelen blijft leider met nu 28 punten op 30! Het beloftenteam van KAA Gent Ladies volgt op 3 punten maar het heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de leider. Het beloftenteam van OH Leuven is derde met 23 punten uit 9 duels. Onderaan won RFC de Liège voor de tweede keer dit seizoen waardoor het naar de 11de plaats klimt met nu 9 punten uit 10 wedstrijden. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem is 12de met 8 punten uit 9 wedstrijden, Renaissance AEC Mons Ladies is 13de met 7 punten uit 9 duels. VK Tienen Eva’s was vrij en blijft op 6 punten uit 9 wedstrijden staan. ASE De Chastre behaalde in de 10de competitiewedstrijd van het seizoen een tweede punt maar het blijft 15de en laatste!

***2de klasse A – 10de speeldag::

Club Brugge B – KAA Gent Ladies C 1-1;

Bosdam Beveren – SV Zulte Waregem B 2-8;

Dames VK Egem – Olsa Brakel 1-2;

Svelta Melsele – Ren. AEC Mons Ladies B 2-1;

E. Mazenzele Opwijk – ASC Havinnes 4-1;

SC Eendracht Aalst Ladies B – KHO Wolvertem Merchtem afgelast;

KSV Sottegem – KSV Bredene 4-2;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem blijft leider met 25 punten uit 9 wedstrijden. Eendracht Mazenzele Opwijk volgt op 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld. KSV Sottegem en KVK Svelta Melsele hebben 19 punten uit 10 duels. Onderaan staat ASC Havinnes 10de met 7 punten uit 10 wedstrijden. Het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies is 11de met 6 punten uit 9 duels. Bosdam Beveren en Olsa Brakel, dat voor het eerst won dit seizoen, hebben ook allebei 6 punten maar ze speelden al 10 wedstrijden. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 14de en laatste met 4 punten uit 10 wedstrijden.

***2de klasse B – 10de speeldag:

KVV Vosselaar – FWS Woluwe B 2-1;

Sibret – Olympic Club Charleroi 3-0;

KSK Heist – RFC Aywaille 1-1;

KVC Westerlo Ladies – VVC Brasschaat 3-1;

FC Irlande Auderghem – FC Alken 1-5;

KV Mechelen B – Standard C 2-1;

RUS Loyers – ASE De Chastre B 9-0;

KVC Westerlo Ladies blijft leider met 27 punten uit 10 duels. Ook KVV Vosselaar heeft hetzelfde aantal punten maar een minder doelsaldo. Het beloftenteam van KV Mechelen is derde met 24 punten uit 10 duels. Onderaan heeft FC Irlande Auderghem op de 12de plaats 6 punten uit 10 duels. KSK Heist en RFC Aywaille, die in hun onderlinge duel de punten deelden, hebben allebei 4 punten. KSK Heist heeft hier het betere doelsaldo.

Charlotte Cranshoff zet een aanval op voor OHL Women. De herfstkampioen won met het kleinste verschil op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Women’s Scooore Super League – 11de speeldag:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-1;

SC Eendracht Aalst Ladies – OHL Women 0-1;

Club YLA – FWS Woluwe 3-1;

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-2;

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies – Standard 0-2

Op de tweede speeldag van de terugronde noteerden we overwinningen voor de top 4 terwijl KRC Genk Ladies en SV Zulte Waregem de punten deelden in de televisiewedstrijd op Eleven Sports! Herfstkampioen OHL Women gaat de interlandbreak in met 28 punten uit 11 duels. Titelverdediger RSC Anderlecht volgt op 1 punt, Club YLA op 3, Standard op 5. KAA Gent Ladies blijft 5de met 17 punten. SV Zulte Waregem heeft er 13, KRC Genk Ladies 11. Onderaan hebben SC Eendracht Aalst Ladies en Sporting de Charleroi 6 punten, FWS Woluwe sluit de rij met 4 punten.

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share